x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Combinaţia lu domnu’ Dan

Combinaţia lu domnu’ Dan

de Robert Veress    |    22 Sep 2012   •   14:03

Senzational! Domnu’ Dan este patron la Oltchim! Da sms la 1234 si spune pentru cate zile!

Televiziunile au anuntat, in cor, ca noul proprietar al Combinatului Oltchim este Dan Diaconescu.

De fapt, domnu’ Dan nu are niciun combinat – are o combinatie, cel mult. Pana nu 'marca banu', e doar castigatorul unei licitatii oteviste, cu fanfaronul Remus Vulpescu pe post de amfitrion. Apropo, ati avut curiozitatea de a vedea cine este acest personaj caricatural, promovat, peste noapte, in prim-planul teatrului de prost gust ce ni-l ofera scena politica romaneasca?

Omul are un CV ca o pagina dintr-o carte cu povesti – pagina dedicata lui Fat Frumos, cu palosul gros. Cu doua facultati absolvite in acelasi timp (drept si stiinte politice), dupa abandonarea politehnicii, cu patru cursuri profesionale (management, control financiar, doua legate de cod fiscal), vorbitor de cinci limbi straine de larga circulatie, dintre care doua (engleza-franceza) la nivel avansat, fost redactor de stiri la TVR, fost jurisconsult, colaborator (ce-o mai fi si asta) al facultatilor de stiinte politice si de sociologie din Universitatea Bucuresti, fost avocat, fost practician in insolventa, director la camera consultantilor fiscali din Romania, director general al corpului de control al primului ministru Victor Ponta, presedintele Consiliului de Administratie al Transelectrica, seful comisiei de negociere a contractelor Hidroelectrica, directorul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), utilizator experimentat de aplicatii business pe platforme MacOS si Windows (documente, baze de date, prezentari grafice), detinator de certificat de scufundator-salvator, sportiv de performanta la Tir cu Arcul, Ski (asa scrie-n Cv, asa scriu si eu), Pilotaj Auto Off-Road, Pilotaj Auto supersport, priceput la prepararea autovehiculelor de teren si supersport, precum si la bricolaj divers. Se autodefineste ca avand abilitati deosebite de intelegere si comunicare in medii multiculturale si in domenii multidisciplinare, excelente abilitati de sinteza si transmitere a informatiilor, temperament non-conflictual, adaptabilitate fara efort la tipologii variate de interlocutori/oponenti si la sisteme variate de organizare profesionala, fiind creativ, perfectionist, cu excelente abilitati de performanta intelectuala si profesionala sub presiune de timp si de responsabilitate, bun organizator si executant in conditii de autonomie moderata, care isi asuma responsabilitati profesionale pentru echipa si respectarea termenelor. Si, in pofida acestui nesfarsit pomelnic de calitati si a varstei de 40 de ani, domnu’ Vulpescu mai este si necasatorit. Ce-ati facut, fetelor??!!

Daca as fi fost domnu’ Ponta, inainte sa-l fac mare sef la Corpul de Control si la OPSPI, l-as fi trimis pe domnu’ Vulpescu si la niste cursuri psihoterapeutice. Nu stricau la CV.

Iar daca nu ma prindeam din prima ca-i fileaza niste lampi, as fi intervenit la Dan Diaconescu in direct, adica in timpul licitatiei, sa fac putina ordine. 'Va multumesc domnule Vulpescu, usa este acolo, de aici incolo sedinta va fi condusa de domnul cutarescu, trimit prin fax imputernicirea. Presa este rugata sa pastreze o distanta de minimum trei metri fata de biroul sefului de sedinta'.

Daca nici asta nu s-a facut, baremi anuntam imediat dupa sedinta destituirea lui Remus Vulpescu.

Auzind cele afirmate de domnu’ Dan, imediat dupa ce a fost desemnat ca 'adjudecator', imi este limpede ca nu se va incheia niciodata contractul dintre statul roman si SC Proprietatea Poporului Dreptate si Demnitate S.A. Nu ca domnu’ Vulpescu sau domnu’ Chitoiu, ministrul Economiei, sau domnu’ Ponta ar avea ceva sa-si reproseze in legatura cu asta, dar primii doi, cel putin, ar trebui sa demisioneze, urgent sau sa fie demisi.

×