x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Comicii de rahat ai referendumului

Comicii de rahat ai referendumului

de Razvan Barbulescu    |    30 Iul 2012   •   16:19

Monica si Neamtu. Iluminati de victoria rezultata din bataia administrata de populatie ca la forfait, comicii Monica si Neamtu (omul care defilase cu usturoiul pe scena la Cina) se agitau ca apucatii la ferestruica closetului de campanie din str. Comanita. Falfaiau bezele trecatorilor. Acestia ii aplaudau si le aruncau banane. Supravietuisera loviturii de stat, care-i trasnise in freza dupa ce si-au montat-o singuri. Simpla observatie: nu-i de mirare ca alesesera latrina ca loc de satisfactie, de vreme ce erau legitimati international de rahatul estetic al lui Patapievici(vezi Pata, Opere alese).

In sensul celor de mai sus s-au produs si spiciurile de ieri ale boicotatului Base. Nu-si mai incapea in piele. Era biruinta la care trudise in ultimul mandat. Intrucat abia a castigat ultimele alegeri cu cinci milioane (gratie bonusului baconschian de la Paris), cele opt milioane care l-au calcat azi in picioare reprezinta fara indoiala o mare victorie. Daca il tavalea intreaga populatie, se inscria la Nobel.

Acum intelegeti de ce, ani de zile, Base a speriat poporul cu taierile si a fugarit specialistii hahaindu-i la misto s-apuce unde or vedea cu ochii. Fiindca in Romania n-or sa pupe in veci lefurile pe care le merita. Dar si sa nu mai existe alegatori care sa-i dea cu stampila in cap.

Motiv pentru care si ieri, cand vorbea ca reprezentat al Monicai si al neamtului de la veceu, desi nu-l anuntase nimeni ca a scapat de suspendare, o tinea tembel ca Romania are 22 de milioane. Omul nu se schimba. Minte de stinge, manipuleaza conform fisei de vechi meserias in ale timpanului, iar canalele ii difuzeaza cu sarg prostiile. De unde sa mai fie 22 de milioane, cand milioane de oameni au parasit vaporul de scarba si de saracie? Suntem ca avioanele cu geometrie variabila, ne strangem sau dam pe dinafara conform closetului din strada Comanita. Tradus in termenii politicii partidului care a nenorocit Romania, ne numara Roberta dupa necesitatile marinarului care i-a carat doua mandate in spate ca sa aiba ei mainile libere.

Perechea de dansatori de la geamul toaletei omagiau trecatorii gandindu-se ca mai scapa o tura de dosare. De altfel, marinarul, care se si revedea la fiseturile secrete de la Cotroceni, se dadea blajin. Cu lumea politica. O sa se ocupe cu reconcilierea. Dupa ce isi coace razbunarile. In vremea asta, Monica si Neamtu, intepeniti in geamul haznalei, il acompaniau cu slagarul de campanie: Vrem o tara ca afara, din gargara in gargara.

×