x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Contaţi pe ura lui Băsescu

Contaţi pe ura lui Băsescu

de Razvan Barbulescu    |    21 Iun 2012   •   16:34

Daniel Morar, seful DNA, declara la RFI ca hotararea in cazul Nastase este mai importanta pentru sistemul judiciar din Romania, decat pentru evaluarea celor de la Bruxelles. Vezi Doamne, sistemul nu mai e reticient in aplicarea pedepselor, 'indiferent de pozitia pe care o ocupa' persoana in cauza. Nu e greu sa constati insa ca dosarele glorioase pentru sistemul judiciar apar exact cand puterea are nevoie de ele.

Candva, scos din sarite de jurnalistii care acuzau speta lui Nastase ca fiind dreasa politic, presedintele a izbucnit: vreti sa va fac dosarul public A vi-l fac public...De ca sI cum depozitele DNA se aflau la Cotroceni. De ca sI cum, in filele dosarului cu pricina, te asteptai ca judecatorii sa se confeseze, sa marturiseasca interventiile oculte ale cazului. Cine a avut un proces in tara asta stie cat de intunecate sunt culisele justitiei, cat de ticaloase sunt imixtiunile, dar sI cat de greu de probat.

Presedintele prostea presa de la obraz, facandu-se a nu pricepe ca intrebarile vizau un tip de comportament, ca se refereau la manipularea subterana a justitiei, intr-o tara despre care fostul sau coleg de partid Sorin Frunzaverde parasea incinta, constatand scarbit ca Romania e un 'stat politienesc' isterizat de 'vrajba politica'. In memoria prezidentiala singurele dosare politice sunt 'Flota' sI 'Mihaileanu'.


La RFI, Morar incheia sigur pe el:'...aceasta solutie sanctioneaza o activitate de finantare ilegala, oculta, a unei campanii electorale'. Iertati-l de vorba prosta, pomenea de franghie in casa spanzuratului. Pedelistii au ajuns la procente electorale derizorii nu din cauza crizei, cum le place sa-i crezi, ci pentru escrocherii strigatoare la cer, fie personale, fie dedicate partidului.


Condamnarea lui Nastase (ilegala, spun specialistii) e facuta sa justifice un fel de juramant de credinta mafiot, 'nu ma las pana nu te fac'. Inca patru-cinci arestari de rating (una se sI produce in acest moment, a lui Vantu), esalonate pana la alegeri ii fac sa-si inchipuie nu numai ca vor castiga alegerile, dar sI ca va uita lumea de ei. De ei sI de starea de dusmanie care domina societatea, de vrajba sI inversunarea politica promovate ca politica de stat.


Spunea cineva: 'traim schizofrenic, cu ura crescanda, cu promisiune de sange'...basca razbunarile camuflate de sloganuri anticoruptie. E marea reusita a presedintelui Basescu. Avem cea mai importanta cantitate de ura pe cap de locuitor. Cum era candva otelul. Ura, ca indicator economic.

×