x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Deşteptarea, dragi români!

Deşteptarea, dragi români!

de Ştefan Mitroi    |    24 Iul 2012   •   11:54

Nu toti putem fi membri ai Grupului de Dialog Social. Nu toti putem fi Monica Macovei. Nu toti putem fi alesi pentru a treia oara primari ai orasului Cluj. Nu toti putem sa scriem pe dealuri cu oi. Nu toti putem fi copiii unor parinti care au venit in Romania adusi de tancurile sovietice. Nu toti putem fi copii de presedinte. Nu toti putem fi europarlamentari. Nu toti putem minti in limbi straine. Nu toti ne putem giugiuli pe Twitter cu Viviane Reding. Nu toti putem asculta telefoane.

Nu toti putem emite mandate de arestare. Nu toti putem ordona perchezitii. Nu toti putem inchide scoli si spitale. Nu toti putem rade in hohote cand vorbim de saracie. Nu toti ne putem face mausolee de marmura la Snagov. Nu toti ne putem cumpara apartamente de 800 000 de euro in Baneasa. Nu toti o putem ruga pe Angela Merkel sa ne traga cateva palmute la fund. Nu toti il putem suna pe Barroso sa-i cerem sa-i sara Angelei Dorothea Merkel in ajutor. Nu toti putem minti. Nu toti putem minti ca si cum am respira. Nu toti putem trai mintind. Nu toti putem trai bine mintind. Nu toti putem trai fara sa ne fie rusine. Nu toti putem trai fara sa murim de rusine. Nu toti putem sa ne lasam mintiti. Nu toti putem sa ne lasam de tara pe care o avem. Nu toti putem sa ne lasam de trecutul pe care l-am trait. Nu toti putem sa ne lasm de viitorul la care indraznim sa visam.

Nu toti putem indrazni sa nu indraznim. Nu toti putem sa-i spunem Romaniei ca este o tarfa. Nu toti putem vorbi cu Romania ca si cum ar fi o tarfa. Nu toti putem sa ne purtam ca niste tarfe. Nu toti putem fi tarfe.Nu toti putem sa ne lasam. Nu toti putem sa-i lasam. Nu toti putem sa putem. Nu toti putem sa avem. Nu toti putem sa uitam. Nu toti putem sa param. Nu toti putem fi Traian Ungureanu. Nu toti putem fi Mihai Razvan Ungureanu. Nu toti putem avea ungurenii nostri. Nu toti putem avea credite de 3 000 000 de euro la banca. Nu toti putem sa ne achitam creditul de 3 000 000 de euro in cateva luni. Nu toti putem fi urmasii lui Traian. Nu toti putem sa ne dam examenul de bacalaureat la varsta de 24 de ani. Nu toti putem ajunge ministri de interne. Nu toti putem brancona! Nu toti putem fi branconati!

Nu toti putem sta cu mainile in san atunci cand suntem branconati! Nu toti putem sta. Nu toti putem pleca. Nu toti putem accepta ca el sa nu plece.Nu toti putem admite ca suntem facuti din mamaliga. Nu toti putem sa nu credem. Nu toti putem sa nu vrem. Nu toti putem sa nu simtim. Nu toti putem sa spunem ca nu ne doare si nu ne-a durut. Nu toti putem sa ne facem ca nu stim. Nu toti putem sa ne prefacem ca nu ne pasa.Nu toti mai putem. Cu el. Cu ei. Cu demnitatea noastra calcata in picioare. Cu sufletul nostru mereu mintit. Cu tara noastra facuta tarfa. Cu noi dormind. Cu noi amanand mereu sa ne trezim. Desteptarea, dragi oameni de mamaliga si pamant! Desteptarea, dragi romani!

×