x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Dictatura caşaloţilor

Dictatura caşaloţilor

de Dan Dumitrescu    |    31 Ian 2008   •   00:00

Marea bombă de pe piaţa transferurilor interne a eşuat lamentabil. Janos Szekely, omul prin care gălăţenii au licitat ieşirea din sărăcie, rămâne tot în parcajul Oţelului.

Marea bombă de pe piaţa transferurilor interne a eşuat lamentabil. Janos Szekely, omul prin care gălăţenii au licitat ieşirea din sărăcie, rămâne tot în parcajul Oţelului.

Rapidul a făcut prima ofertă pentru Szekely. George Copos a lucrat după un scenariu verificat în experienţe anterioare. I-a comunicat lui Marius Stan verbal că doreşte jucătorul. Cât despre preţul tranzacţiei, a împachetat ceva promisiuni egale cu generozitatea binecunoscută a cumpărătorului. Apoi a rămas răbdător în espectativă, aşteptând reacţia victimei. Spera ca timpul şi jena financiară să erodeze rezistenţa cu care vânzătorul ţinea, la rându-i, de preţ. Inflexibilitatea lui Copos şi refuzul de a ajusta oferta în cadrul unor negocieri concrete aveau o justificare bine întemeiată. Ştiau giuleştenii că jucătorul opta pentru un transfer la Rapid.

 

Calculul a fost pe jumătate valabil. Hotărârea lui Szekely de a ajunge în Giuleşti a rămas neclintită. Dar nici Marius Stan nu a absolvit şcoala de şmecheri la fără frecvenţă. A deschis oferta şi către alte cluburi. O apariţie meteorică în decor a avut Dinamo. Interesul lor pentru Szekely s-ar putea să fi fost, aşa după cum susţin marginalii, doar unul mimat. CFR Cluj a făcut însă ofertă concretă şi extrem de tentantă pentru clubul gălăţean. Tentantă pentru club, dar, după cum spuneam, neconvingătoare pentru jucător. Aşa se face că şi această afacere a rămas tot în triaj, pe linie moartă.

Janos Szekely va aştepta, în consecinţă, obştescul sfârşit al campionatului visând la ce-ar fi putut să fie. Mircea Rednic, scăpat de grija ti­tularizării în echipă a gălăţeanului, se poate concentra pe aplanarea conflictului dintre Marius Constantin şi Dani Coman. Iar fălcosul de Andone va recurge probabil la discursuri despre paguba-n ciuperci.

 

Transferul lui Szekely a eşuat. Ceea ce nu înseamnă şi replierea combatanţilor pe vechile poziţii. Au ei grijă şi talent cât cuprinde să distrugă monotonia. Au scos arătătoarele din nas şi le îndreaptă ameninţător unul către celălalt. Grangurii guşei fudule se acuză reciproc de concurenţă neloială. Gudurăii s-au pornit şi ei pe schelălăială, pentru a da de veste stăpânilor că-şi merită simbria. Îl pun la zid pe Marius Stan, pentru că nu se mulţumeşte cu ce pică, îl mitraliază pentru că nu acceptă dictatura caşaloţilor şi s-a spurcat la deliciile economiei de piaţă. Poate ar fi cazul ca cineva să-i aşeze în faţa oglinzii pe flecari. Mă tem însă că nu vor pricepe ceea ce văd.

×
Subiecte în articol: editorial