x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Diversionistul din Bistriţa

Diversionistul din Bistriţa

de Petru Calapodescu    |    19 Feb 2012   •   11:31
Cu o nonsalanta stpefianta, secretarul PDL si vicele Camerei Deputatilor, avocatul bistritean Ioan Oltean, a mai lansat o petarda, incercand sa puna lanturi la rotile formatiunii sale, care, in aceasta iarna, a derapat rau de tot. In pofida smecheriei cu debarcarea lui Boc. Asa incat acest personaj, care se asemuieste cu Churchill doar pentru ca sustine ca inghite broaste vii la micul dejun, a mai avut o initiativa de doi bani, tiparind afise cu pozele parlamentarilor Opozitiei si sustinand ca acestia, desi boicoteaza plenul Legislativului, isi incaseaza, totusi, indemnizatia. Afirmatia nu e doar mincinoasa, ci si nesimtita, USL anuntand de la bun inceput ca sumele respective vor lua calea unor actiuni caritabile.
Dar cu mistificarile lui Oltean lumea e obisnuita. As aminti, insa, doar doua, ultimele. La validarea in Parlament a noului Executiv s-a protapit sfidator, daca nu amenintator, langa urne, veghind ca nu cumva vreun parlamentar al Puterii sa puna bilele cas. Dupa vreo zi, conducand sedinta Camerei, a numarat cvorumul dupa aritmetica brevetata de Roberta Anastase, dubland numarul celor aflati in sala. Cu astfel de oameni, cu asemenea manopere crede Puterea ca se va relegitima? Chiar nu se pricepe, nici la Cotroceni, nici la Modrogan, ca a trecut vremea pacalelilor ieftine si ca, dupa interventia Opozitiei in Parlamentul European, pana si aici au fost dezavuate practicile nedemocratice ale regimuluide la Bucuresti?
As reveni, insa, la facatura cu afisele lui Ioan Oltean. Am mai spus-o. Suntem in plin an electoral si vor fi folosite toate armele. Tocmai de aceea ma mir ca, in replica la diversiunile portocalii, USL nu recurge la un eficient mijloc de informare corecta si obiectiva a cetateniilor din colegii, care au dreptul sa afle si sa stie cum le-au reprezentat interesele parlamentarii Puterii. Un panotaj simplu, la sediile USL, ar putea lesne sa-i informeze pe alegatori, prin texte alaturate fotografiei lui Ioan Oltean sau, in colegii, ale respectivilor senatori si deputati portocalii, cum a votat fiecare, bunaoara, legile salarizarii si a pensiei, Codul Muncii, reducerea ajutoarelor sociale etc. Basca amanunte despre afaceri oneroase personale sau ale cimotiilor si clientilor. Nu de alta, dar vorba lui Oltean, electoratul are dreptul sa fie in cunostinta de cauza.
Apropo, de la Bruxelles se anunta, existand suspiciuni de incorectitudine, intreruperea decontarilor Comisiei Europene pentru, printre altele, Programul de resurse umane. Sa mai amintim ca protejatul lui Oltean, fostul ministru al muncii, Nelu Botis, a fost prins cu mata-n sacul nevestei tocmai cu un astfel de contract_ Si ca, totusi, acelasi Oltean isi vede acum omul drept cel mai potrivit candidat la functia de primar al Bistritei?

×