x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Doruleţ, mamă, atenţie la "Păsărici!"

Doruleţ, mamă, atenţie la "Păsărici!"

de Valentin Stan    |    14 Iun 2008   •   00:00
Doruleţ, mamă, atenţie la "Păsărici!"

"Deci, nu pentru micuţa Elena şi memorabila ei păsărică decolată de pe buze a bricolat Preşedintele la «tonomatul cu euro»"!



Jurnaliştii de la Cotidianul au publicat o listă "prezidenţială" cu oamenii din presă care scriu sau vorbesc în termeni critici despre Preşedintele Băsescu. Cu acel prilej, simpaticul Doru Buşcu a simţit nevoia să demonstreze că, în ciuda unor derapaje pasagere, Cotidianul este străjer de veghe la onoarea Tribunului prezidenţial. Aşa că, la data de 11 iunie 2008, a înfipt condeiul, altminteri nu lipsit de har, în beregata stilistică a Sintezei zilei, "năcăjit", nevoie mare, că inspiraţia i se subţiază direct proporţional cu scăderea de audienţă a "Realităţii". Era supărat pe "(…) tripticul Gîdea-Cristoiu-Stan, care şi-a consolidat o abilitate a flegmei cu sclipiri de show. Isterizaţi cu program şi metodă, oamenii Antenei 3 îl tratează pe Preşedinte cu un meniu urlător aproape complet, care merge de la icnete şi melodii la sudălmi explicite. O consecvenţă cu efecte încurajatoare în ratingul postului, care livrează astfel audienţa şi abjecţia la pachet".

Hai să-ţi spun un secret, Doruleţ, că mi-eşti simpatic şi ai să vezi că nu te "ciufulesc" ca pe alţi colegi de-ai matale, de la fabrica de şpan jurnalistic a lui Vîntu! Cînd zici tu că noi, Gîdea-Cristoiu-Stan, livrăm "audienţa şi abjecţia la pachet", cel puţin recunoşti că sîntem conştienţi de ce facem. Un pachet aşa sofisticat nu poate fi "livrat" inconştient, Doruleţ! Ca nişte "tonomate" pe euro ce sîntem, ştim exact ce facem, nu-i aşa?

La 4 iulie 2007 ai scris un articol, "Mustăţi şi plete pentru Băsescu", în care îl considerai pe "idolul" tău prezidenţial "lipsit de caracter cu amicii, bădăran cu păsăricile, dar uşor traductibil la urne"! Doruleţ, cînd ziceai că e "bădăran cu păsăricile", presupun că te refereai la un episod nefericit, în care Băsescu i se adresa cu apelativul "păsărică" unei anume jurnaliste. Acuma, Doruleţ, noi ştim amîndoi ce înseamnă "păsărică" în argoul uzitat de Preşedinte şi la ce componentă anatomică se referă un astfel de limbaj. De aceea, am fost nedumerit cînd ai revenit la "conceptul" cu pricina, la 16 martie 2008, în "Ofiţerul-tonomat şi Preşedintele beat de sine"! Ai descoperit atunci geneza "tonomatelor cu euro"! Ai remarcat că şi celebra zicere a Preşedintelui (referitoare la "tonomate") nu era consecinţa criticilor aduse în presă talentului oratoric al fiicei sale mai mici, Elena: "Deci, nu pentru micuţa Elena şi memorabila ei păsărică decolată de pe buze a bricolat Preşedintele la «tonomatul cu euro»"!

Ce-ai zis, Doruleţ? Ce i-a "decolat" de pe buze Elenei? E cumva "păsărica" aia faţă de care ziceai că e "bădăran" Preşedintele? Auzi, Doruleţ, dar ce căuta "păsărica" aia pe buzele Elenei şi, mai ales, de ce era memorabilă? Eşti sigur că n-ai vrut să scrii "porumbel", în loc de "păsărică"? E, vezi, tu, Doruleţ, aici ne deosebim noi! Noi, ăştia de la Antena 3, ştim ce livrăm cînd punem "la pachet audienţa şi abjecţia". La voi, copilu’, e doar abjecţie fără audienţă şi, culmea, voi nu prea ştiţi ce livraţi!
Hai, nu fi supărat, că-ţi cumpără nenea Valentin un porumbel!

×
Subiecte în articol: editorial