x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Dumitru Dragomir tace în favoarea sa

Dumitru Dragomir tace în favoarea sa

de Dan Dumitrescu    |    19 Feb 2008   •   00:00

PUNCTUL PE EI
Dumitru Dragomir e cătrănit rău de tot. Nimic nu mai iese după cum i-ar fi voia. Îl cam lasă puterile şi parcă nici prietenii nu mai sunt ce-au fost odată. Iar Dracii ăştia tineri au făcut nişte colţi de-ţi e şi frică să te mai bagi cu ei la câte-o miuţă. N-au darul discreţiei.



PUNCTUL PE EI
Dumitru Dragomir e cătrănit rău de tot. Nimic nu mai iese după cum i-ar fi voia. Îl cam lasă puterile şi parcă nici prietenii nu mai sunt ce-au fost odată. Iar Dracii ăştia tineri au făcut nişte colţi de-ţi e şi frică să te mai bagi cu ei la câte-o miuţă. N-au darul discreţiei. Doar o aluzie de le strecori şi te dau în vileag de-ţi merg fulgii. Primul eşec al domnului Dragomir s-a consumat la începutul campionatului. Liga Profesionistă de Fotbal a încercat să-şi treacă în subordine comisiile de disciplină şi de apel. Demersul a fost considerat neregulamentar de instanţele sportive şi nelegal de instanţele civile. Sentinţele nu au surprins foarte tare. Surprinzător a fost faptul că Don Corleone şi Naşul Mircea Sandu au jucat în filme diferite, surprinzătoare au fost semnele destrămării familiei. Învingătorii s-au lăsat purtaţi mai departe de val, învinşii au cârtit doar în şoaptă, în intenţia de a păstra măcar aparenţele puterii de altădată. Împins din spate de majoritatea membrilor LPF, Dumitru Dragomir a ieşit din nou la bătaie, dorind să modifice sistemul delegării arbitrilor.Mitică este un tip abil, uns cu toate alifiile. Miroase victoria sau eşecul de la distanţă. Sunt convins că şi de această dată a intuit din primul moment că luptă pentru o cauză deja pierdută. Cred de aceea că nu s-ar fi expus dacă nu s-ar fi aflat între ciocan şi nicovală, între federalii care nu mai sunt dispuşi la concesii şi responsabilii mai multor cluburi care visează la butoanele de altădată. Încă un meci pierdut pentru preşedintele Ligii, care se apără prin acuze voalate: "Ştiu de ce nu vrea Lupescu să se tragă la sorţi arbitrii. Dar tac. Nu spun nimic!". De fapt Mitică a spus tot ceea ce avea de spus în favoarea sa. Adică nimic. Nici atunci când rostea discursuri bogate nu spunea nimic. Vorbăria goală nu era decât paravanul în spatele căruia Mitică tăcea. Orice adevăr pe care l-ar fi rostit putea fi folosit şi împotriva sa. Orice adevăr încredinţat opiniei publice îşi pierdea calitatea de armă a şantajului, ar fi însemnat muniţie folosită în gol.


Cu ani în urmă s-a pus la cale debarcarea domnului Dragomir din fruntea LPF. Cu 24 de ore înaintea alegerilor Mitică era ca şi debarcat. Atunci a scos la bătaie, în culise, nişte adevăruri tezaurizate pentru a fi folosite la ananghie. Aşa se face că în noaptea dinaintea alegerilor votul s-a întors din nou în favoarea sa. Acum logica ne îndeamnă către următorul raţionament. Domnul Dumitru Dragomir va mai fi victorios numai dacă deţine în continuare informaţii despre fapte neprescrise. Altfel va rămâne doar un blajin învins.

×
Subiecte în articol: editorial dragomir dumitru dragomir