x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Fata cu chibrituri si fitilul nuclear!

Fata cu chibrituri si fitilul nuclear!

de Valentin Stan    |    20 Apr 2006   •   00:00
Fata cu chibrituri si fitilul nuclear!

Alo, mai, baieti, mai? Domn’ Basescu, domn’ Badalan, pai, lu’ domn’ Atanasiu nu i-ati spusera, bre, la un sprit, la carciuma aia, a lu’ Glodu’ Blitu, ca nu mai zboara bombardeaua atomica pe la noi

Dragii mei, ati auzit ce s-a intamplat? "Imaculata" Macovei, luptatoarea anticoruptie a neamului, a fost la un pas de martiraj, pe altarul "neprihanirii" sale politice! Iata ce poveste "terifianta" relata o gazeta "respectabila", din buricul targului, la 15 aprilie 2006:

"Monica Macovei a ajuns acasa la miezul noptii. A gasit un puternic miros de gaze, care se simtea inca de pe casa scarilor si doua ochiuri de la aragaz deschise si fara flacara. A deschis ferestrele, s-a plimbat pe strada o jumatate de ora si i-a povestit la telefon unei cunostinte ce s-a intamplat. Totodata, l-a anuntat pe seful DNA, Daniel Morar. Incidentul este cu atat mai bizar, cu cat, cu aproximativ doua ore inainte, Macovei trecuse pe acasa sa-si ia un pardesiu si nu observase nimic suspect, dar nici nu umblase la aragaz. Casa in care locuieste ministrul Justitiei este complet lipsita de masuri de securitate si este foarte usor accesibila (...) Persoana cu care a vorbit ministrul si care ne-a solicitat anonimatul sustine ca Monica Macovei a refuzat toate sfaturile de securitate si a decis sa ramana acasa peste noapte".

Dragii mei, va dati seama prin ce a trecut natiunea romana? Daca, "fata cu chibrituri" a neamului romanesc, "imaculata" Macovei, ar fi aprins un chibrit, ca sa-si gateasca cina modesta si plina de privatiuni a unei luptatoare neinfricate cu hidra coruptiei, sufletul nostru, al tuturor, ar fi sarit in aer, o data cu ea! Teroristi necunoscuti, platiti, probabil, de "grupurile de interese", i-or fi deschis bietei "fete cu chibrituri" ochiurile de la aragaz! Cum? Ce ati zis? Sa ma duc sa vad comunicatul Ministerului Justitiei din 13 aprilie? Aoleu, dar ce o scrie acolo? Pai, hai sa vedem!

"In urma numeroaselor solicitari venite din partea jurnalistilor, in legatura cu incidentul din seara zilei de 13 aprilie 2006, din locuinta ministrului Justitiei, Monica Macovei, Biroul de Presa este imputernicit sa declare: A fost un incident pe care doamna Monica Macovei l-a considerat minor. Este posibil ca mirosul de gaze sa fi fost generat de o defectiune a aragazului. Doamna Monica Macovei va verifica acest lucru".

Opaaaaa! Care va sa zica, presa a aflat despre incident de la "neprihanita", care a povestit "unei cunostinte", ce a dat drumul la informatie in media! Dupa ce presa "de calitate" s-a "ingrijorat", "imaculata" s-a razgandit un pic si a cugetat ca poate aragazul o fi fost defect! Asadar, e posibil ca "fata cu chibrituri" sa nu fi fost victima unui atentat! Sau, ma rog, o fi fost victima atentatului unui aragaz dusmanos, din "grupul de interese" ostil!

Eeeeee, dragii mei! Stiti ce s-a mai intamplat? Pai, la 28 decembrie 2005, generalul Badalan, seful statului major al armatei romane, a fost intrebat la BBC, conform Rador, daca in Romania se va amplasa un scut antiracheta american. Generalul a raspuns: "In acest moment, cred ca Romania nu are nevoie de asa ceva". (BBC, 28 decembrie 2005, ora 11:03).

Stiti ce s-a mai intamplat? Intrebat la 16 aprilie 2006, conform Rador, in emisiunea Pro Vest, de la Pro TV, in legatura cu amplasarea in tara a aceluiasi scut antiracheta si a unor arme nucleare americane, presedintele Romaniei si al carciumii Golden Blitz a declarat cu fermitatea pe care numai o minte "libera" de alcool o poate oferi: "Exclusa vreodata amplasarea pe teritoriul Romaniei a unor facilitati nucleare". Vedeti ce concertare! astia, da, barbati de stat!

Dar, stiti ce s-a mai intamplat? La 10 aprilie 2006, ministrul Apararii Atanasiu a fost intrebat, conform Rador, pe Realitatea TV, daca "elemente din scutul american antiracheta vor fi instalate in Romania". Ministrul a raspuns ca un metronom, sacadat si la obiect: "Avem multe obiective pe acea zona a tarii noastre, pe care le vom face impreuna cu americanii, inclusiv cel de care vorbeati".

Alo, mai, baieti, mai? Domn’ Basescu, domn’ Badalan, pai, lu’ domn’ Atanasiu nu i-ati spusera, bre, la un sprit, la carciuma aia, a lu’ Glodu’ Blitu, ca nu mai zboara bombardeaua atomica pe la noi? Zau, asa! Acum, ce ne facem? Pai, "fata cu chibrituri", cum mai da ea foc la fitilul nuclear din import? O lasati doar cu "fitilele" astea ieftine, din productia interna?
×
Subiecte în articol: editorial macovei