x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Galactici si razboinici

Galactici si razboinici

de Marius Tucă    |    18 Oct 2006   •   00:00

Am asistat cu totii la o lectie care poate intra in manuale. O lectie despre cum poti "nenoroci" un meci printr-o publicitate excesiva, agresiva si aberanta. In loc sa astept meciul asta cu sufletul la gura, am ajuns sa-mi doresc sa se termine cat mai repede, sa nu mai aud de el!

Nu mai pot, nu mai rezist. Vreau sa inceapa. M-am saturat de vorbe, de comentarii, de ipoteze, de pareri, de pronosticuri. Mai sunt cateva ore si televiziunile au facut tot posibilul, ba chiar si imposibilul, sa ne indeparteze de "meciul mileniului". Care mileniu, fratilor, ca asta abia incepu? N-au trecut decat sase anisori. Nici meciul secolului nu prea se poate spune, pentru ca, nu-i asa, si el se afla abia la inceput. La ora la care voi o sa cititi aceste randuri in editia tiparita a ziarului nostru, meciul Steaua - Real Madrid va fi deja o amintire. Cum tot o amintire vreau sa fie toate "transmisiile de la fata locului" - aeroport, hotel, stadion s.a.m.d. - mai mult sau mai putin penibile. Am asistat cu totii la o lectie care poate intra in manuale. O lectie despre cum poti "nenoroci" un meci printr-o publicitate excesiva, agresiva si aberanta. In loc sa astept meciul asta cu sufletul la gura, am ajuns sa-mi doresc sa se termine cat mai repede, sa nu mai aud de el! Nu era suficient ca avem de-a face cu niste galactici.

Colegii nostri, cred, si-au batut toate recordurile in materie de competenta, incercand sa ne sugereze ca toata Romania este o Galaxie care se invarte in jurul fotbalului si al galacticilor de le Real Madrid. Totusi, avem de-a face doar cu un meci de fotbal, cu doua echipe, chiar daca e vorba de Real si Steaua, si cu jucatorii acestora, chiar daca e vorba de galactici si razboinicii lui Gigi Becali.

×
Subiecte în articol: editorial