x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Între frică şi iubire

Între frică şi iubire

de Maria Timuc    |    18 Oct 2011   •   21:00

'Iti scriu pentru ca am o mare frica dupa ce am citit articolul pe care ti l-am trimis atasat si tie. Exact, frica… si stiu ce inseamna asta. Evident este vorba despre sfarsitul calendarului mayas care, dupa nu stiu cine, va fi pe 28 octombrie 2011, exact in perioada in care vom fi plecati in concediu. Nu stiu exact ce inseamna pentru omenire sfarsitul calendarului Mayas, dar, legat de eveniment, toata temerea mea in trecut a fost legata de copii; acum ma linistisem, spunandu-mi ca, orice ar fi, suntem impreuna si imi atrag articolul acesta care practic ma destabilizeaza emotional. Desi banuiesc ce imi vei spune, am nevoie de cuvintele tale. Iarta-mi infantilitatea, dar asa sunt eu, cad prada deznadejdii destul de usor cand este vorba de cei dragi.'

Am redat aici partial scrisoarea electronica pe care am primit-o de la o doamna care se ocupa cu salvarea vietilor oamenilor. O persoana sensibila, gingasa, deosebita ca fiinta umana, dar care simte o 'frica' inexplicabila atunci cand vine vorba despre sfarsitul lumii. Am citit si eu articolul care i-a trezit frica si care a 'mutat sfarsitul lumii' de la 21.12.2012 la o data mai apropiata; 28 octombrie 2011. Autorul articolului, evident un expert in calendarul mayas, argumenteaza mutarea datei sfarsitului lumii si o face… chiar ca un expert!

Chiar in vreme ce citeam articolul, am simtit aceleasi pulsatii ciudate ale temerilor ce pareau sa se iveasca din neant. Incercam sa ma impotrivesc trairii, dar mi-am amintit imediat ca trebuia s-o las sa curga, sa o simt, sa o accept si sa-i permit, in acelasi timp, sa mi se dezvaluie. Asta s-a si intamplat; am inteles curand ca era chiar vibratia articolului ceea ce simteam ca pulsatie de teama in campul meu, era vibratia pe care doamna care mi-a scris n-a lasat-o sa curga, ci a legat-o de vacanta ei minunata in strainatate, iar temerile inconstiente si perceptiile eronate din trecut i-au navalit in minte si au coplesit-o. Constiinta ei nu a incercat sa contracareze, sa contrazica si sa se opuna informatiilor care-i trezeau frica si asta pentru ca frica este una dintre emotiile devastatoare, pe care le controlam cu greu, iar uneori nu avem nici o idee despre felul in care putem face asta.

Ce s-a intamplat, de fapt? De unde a provenit in acest caz frica de sfarsitul lumii? Din chiar vibratia articolului citit. Orice articol, orice film, orice informatie, orice vedem si auzim are un continut vibrational. Vibratia este gand, cuvant, sunet. Toate acestea puse la un loc transmit un mesaj esential, pe care emotiile noastre il pot decodifica instantaneu; mesajul articolului despre sfarsitul lumii purta in el vibratia fricii. Fricile inregistrate, deja, in inconstientul nostru se trezesc automat si incep sa fie hranite din nou cu ganduri care ne intetesc frica. Ceea ce a fost la inceput doar pentru a recunoaste amprenta energetica, emotionala a unui articol devine tragedie personala atunci cand nu stim ca ceea ce citim ne-a informat despre continutul emotional al articolului, nicidecum despre sfarsitul lumii.

Al doilea pas important: sa apelam la propria noastra constiinta pentru a corecta continutul emotional negativ. De exemplu, ne-am distruge frica de sfarsitul lumii imediat daca ne-am aminti ca Iisus a spus: 'Nimeni nu stie cand va fi ceasul acela (al apocalipsei), nici macar Fiul, ci numai Tatal'. Daca Iisus a spus ca nici el nu stia ceasul sfarsitului, atunci cum de stie calendarul mayas, cum se face ca stiu interpretii, care nici macar nu se pun de acord asupra momentului in care se termina calendarul cu pricina? Noi credem in Iisus sau in calendare si interpreti? Asta alunga frica de sfarsitul lumii. Apoi, in fata oricarei frici, adesea venita din mediul inconjurator, este bine sa stim ca frica este o emotie care contine perceptii gresite existente in inconstientul colectiv.

Emotia fricii contine interpretari eronate ale realitatii. Ne putem corecta frica in mintea proprie, intelegand faptul ca avem libertatea sa gandim lucruri care ne fac bine; gandirea gresita poate crea frica, gandirea co­recta o inlatura si ne ofera emotii pla­cute. Sa nu ne mai lasam mani­pu­lati precum papusile si sa ne plecam in fata fricilor colective, caci in frica nu-i adevarul. Frica nu-i de la Dumnezeu, iubirea, insa, este divina si tot ce nu-i iubire, inclusiv frica, trebuie supus unui examen al constiintei pentru corectare. Noi alegem intre frica si iubire chiar si atunci cand citim un articol!

×
Subiecte în articol: editorial