x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale La mâna lui Bonetti şI Birindelli

La mâna lui Bonetti şI Birindelli

de Razvan Barbulescu    |    23 Mai 2012   •   16:09

Inaltimea badaraniei Robertei Anastase e direct proportionala cu altitudinea grosolaniei prezidentiale, indiferent de meridian. Asa i-a crescut presedintele. Cu ei a reinventat politica romaneasca, a saltat partidul pe Himalaya. Criteriu de competenta politica. Altfel, la miile de biciclete pe care I le trecea in cont dna ministru Campeanu sau la banii pe care sugera ca i-ar fi bagat dubios in campanie, ce arme ar fi avut la indemana Roberta?

Desigur, cele ale tinerilor intelectuali de varsta ei: umorul, cartile citite, studiile politice. Masteratele te lumineaza, dau idei, te obliga sa respecti, sa te faci respectat. Roberta putea raspunde rafinat, cu umor, ironie, model Paleologu, Cotoi....Dar de unde. Asa cum exista cultura Baden-Cotofeni, in epoca bronzului, tot asa s-a dezvoltat cultura Oltean - Lazaroiu - Udrea - Anastase, epoca Basescu. Cu atac direct la fibra natiei, calita in galcevi sI mitocaneala.

Obrazul gros, necuviinta s-au intins ca raia, mai ales ca terenul era propice. Straini civilizati, dupa o luna de stat in Romania, incep sa treaca pe rosu. Nesimtirea impune. Fotbalistii care ajung sa joace in fotbalul nostru invata romaneste injurand. Bai, Makelelele, ia zi, care e primul cuvant pe care l-ai invatat in limba noastra? Makelelele rade tamp sI zice muie. Le zice sI pe urmatoarele, greu de pomenit. El crede ca e de bine. E in afara pacatului. Apoi ajunge sa ne respecte, cat il respectam noi. Citesc in Gazeta sporturilor ca unul dintre cei mai buni dinamovisti, baiat de isprava, cu bun simt, Catalin Munteanu, a revenit la antrenament dupa o lunga convalescenta. In loc sa-l primeasca antrenorul Bonetti civilizat, l-a tratat Birindelli cu dosul, Birindelli ajutorul lui Bonetti. Birindelli a baut dupa insolentul Bonetti.

Bonetti & Birindelli nu fac politica, dar ne-au simtit, au observat cati bani am ajuns sa dam noi pe noi insine.
Tupeul sI sfidarea pedelista, care musca sI azi, au sensibilizat neuronii romanului. Dincolo de taierea lefii sI a pensiei. Mai, frate, dar astia ne umilesc sI pentru azi, sI pentru maine, zicea in ianuarie un student la ASE, aflat intre protestatarii de la Universitate. Las' ca au taiat din bruma de venit cat i-a taiat pe ei capul, dar se sI dadeau solidari cu saracia ta, bascalie de neam prost ajuns, ca erau pe cai mari, ii unsese Base politicieni, in motul bucatelor.

Aveau de invatat din lozincile Universitatii, daca nu-i lovea greul pacat al trufiei.

×
Subiecte în articol: editorial