x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Laura Codruța Kovesi, propunere de beatificare!

Laura Codruța Kovesi, propunere de beatificare!

de Ştefan Mitroi    |    04 Apr 2013   •   15:28

După 7 ani La Parchetul General, o scurtă vacanță lucrativă la Bruxelles, încă 7 ani la DNA, este de așteptat ca Laura Codruța Kovesi să se instaleze pentru alți 7 ani la conducerea DIICOT. Nu înainte însă de a petrece câteva luni la ambasada nostră de la Roma. Toate astea în tandem cu tandemul Ponta- Băsescu, doar că primul va fi ceea ce este al doilea acum, iar acesta ce este primul. Adică își vor inversa rolurile, păstrând-și, din motive de stabilitate, caracterul, care este în ambele cazuri la fel.
  
Conform normelor europene și procedurilor în vigoare, doamna Kovesi își va pansa regretele despărțirii de DIICOT cu un stagiu de relaxare la Paris, după care va prelua pentru următorii 9 ani șefia Curții Constituționale. Alte regrete, alte luni de terapie europeană, poate la Berlin, poate la Londra, astfel încât să se poată întoarce cu bateriile încărcate pentru 5 ani de mandat în fruntea SIE, urmați de o perioadă tot atât de lungă la cârma SRI. Recreația de respiro într-un mare oraș al lumii este absolut obligatorie!
   
7 plus 7 plus 9 plus 5 plus 5 plus cele 4 etape de navigare recreativă în apele internaționale fac în total vreo 35 de ani. Ar fi întrunite cam toate condițiile pentru beatificare...profesională! Adică de ce să nu merite și corpul magistraților un sfânt? Deși eligibilă, am convingerea că Laura Codruța Kovesi va spune că este totuși prea tânără pentru o asemenea onoare, lucrul acesta vrând să însemne că n-a sosit încă timpul să-și încheie cariera. Fapt cât se poate de adevărat! Dacă premierul Băsescu mai poate la cei aproape 100 de ani ai săi, dumneaei de ce să nu mai poată la 75? Mai cu seamă că domnul președinte Ponta o vrea, propunându-i conducerea Avocatului Poporului, iar înainte de retragere, Consiliul Legislativ.
  
Deoarece ne aflăm în România, unii dintre colegii viitoarei sfinte vor muri încă din timpul vieții acesteia de invidie, luând-o astfel pe urmele Comisiei Europene, care a murit, împreună cu Uniunea, demult!   

×