x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Lifting pe creier

Lifting pe creier

de Tudor Octavian    |    01 Noi 2007   •   00:00
DE 23 AUGUST, strigam o lozincă, dar care, ca toate absurdităţile cronicizate, părea să aibă o raţiune. Strigam "Trăiască şi inflorească 23 August 1944!" Lăsănd deoparte faptul că orice zi de 23 moare la 12 noaptea şi că nici anul 1944 n-a mai dus-o mult, ci doar pănă la 1 ianuarie 1945, e greu de imaginat, chiar şi de către poeţi, inflorirea unei zile. De curănd, am citit intr-un spital un afiş in care se spunea că 14 septembrie e Ziua prostatei. Că era Ziua Naţională a prostatei sau Ziua Internaţională, nu contează. Nu ştiu cum se cheamă asta: aniversare, celebrare, comemorare, avertizare... Nu cred că e nevoie de o lozincă mobilizatoare, de genul "Trăiască Ziua Prostatei!", nici de o formulă războinică de genul "Moarte prostatei!" Lupţi cu cancerul, lupţi cu o boală de inimă, dar cu prostata n-ai cum să te iei la trăntă. Nu m-aş mira insă dacă pe afiş aş citi o demascare energică precum "Fiţi bărbaţi şi nu vă mai ascundeţi in spatele penisului, ingrijiţi-vă prostata!"


O DEFINIţIE A BăTRăNEţII: incepi să imbătrăneşti atunci cănd trupul tău, care-i un fel de Alianţă D.A., incepe să trăiască dezbinat. Auzul ii zice văzului "Imi pare rău, dar de acum inainte fiecare pe cont propriu"; un picior ii spune celuilalt picior: "Mi-ajunge căt am trăit, viaţa e atăt de plictisitoare stăngu’, dreptu’, stăngu’, dreptu’..."; ai tot atătea fire de păr, ca la douăzeci de ani, numai că altfel repartizate, iţi cade din cap şi-ţi creşte in urechi şi pe spate; grăsimea şi ea, se duce unde are chef, nu unde-i comandă creierul. Ca să nu mai vorbim de cocoaşe. De groază căţi cocoşaţi mişună printre noi de la cincizeci de ani incolo. Atăta doar că se cocoşează pe dinăuntru şi nu se vede.


SE FAC OPERAţII ESTETICE pe creier. Tot lifting se cheamă. Dacă iţi cade lobul caracterului in partea de minte unde lucrează gena lăcomiei, nenea medicul estetician iţi ridică lobul la loc sau, dacă-ţi dă măna, ţi-l mută mai spre zona cu libidouri. Dacă te-ai născut loază, liftingul nu poate să te facă mai deştept, dar iţi lasă numai jumătate din circumvoluţiunea neroziei şi-n locul rămas liber iţi impinge o bucată din jumătatea unde stau talentele şi astfel, prin lifting pe creier devii un idiot cu simţ muzical.


INTR-O CERERE de ajutor social, o femeie internată cu penumonie şi ieşită din spital vindecată scrie că a rămas cu schelete pe plămăni. A scris biata bătrănă ce-a inţeles şi ea din cuvăntul sechele.

×
Subiecte în articol: editorial