x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale LPF s-a transferat din halbă în realitatea viforoasă

LPF s-a transferat din halbă în realitatea viforoasă

de Dan Dumitrescu    |    13 Mai 2008   •   00:00

Dumitru Dragomir a cam lipsit în acest an de prin tablourile de promoţie a fotbalului. E drept că în decorul serbării euforice de la Cluj nu prea avea ce căuta. Acolo fotoliile de vizibilitate maximă erau deja ocupate, iar Mitică cel ţanţoş nu acceptă să se lase malaxat de anonimatul vulgar.

Dumitru Dragomir a cam lipsit în acest an de prin tablourile de promoţie a fotbalului. E drept că în decorul serbării euforice de la Cluj nu prea avea ce căuta. Acolo fotoliile de vizibilitate maximă erau deja ocupate, iar Mitică cel ţanţoş nu acceptă să se lase malaxat de anonimatul vulgar. Surprinzătoare a fost însă absenţa lui Dragomir din prim-planul parangheliei de la Piatra-Neamţ. Dar şi mai surprinzător a fost faptul că absenţa lui a fost trecută cu vederea. Nimeni nu s-a întrebat unde este omul care, după cum se ştie, se vindea foarte bine îmbuteliat în sticla televizorului.

 

 

Am scris cu mai multe luni în urmă, atunci cînd liga s-a războit cu federaţia pentru comisiile de disciplină şi de apel, că Dragomir pierde teren, că nici măcar Mircea Sandu nu mai pare dispus să salveze aparenţele. Puteam crede aşadar că preşedintele ligii a evitat atacul la sarmaua nemţeană laolaltă cu lupii tineri ai federaţiei, cei care îi cam cîntă prohodul. Dar, pe de altă parte, eram obişnuiţi cu teatralitatea lui Dragomir, cel care pînă acum se aşeza sfidător în capul mesei populate de adversari tocmai pentru a da de veste că rămîne un opozant puternic.

 

 

Rătăcirea nostră în căutarea unei motivaţii a absenţei lui Dragomir din fotografia finalului de sezon a fost curmată brusc de anunţul sec al parteneriatului pe care LPF l-a parafat cu postul de televiziune Realitatea. Atunci am priceput că vacanţa fotbalului nu-i totuna cu vacanţa afacerilor. Iscusitul Dumitru Dragomir avea de susţinut la Bucureşti meciuri grele. Dumitru Dragomir are relaţii de prietenie cu Horaţiu Nicolau încă de pe vremea în care afacerile făceau turism reconfortant în insula Afroditei. Nicolau a deţinut drepturile de televizare ale primei ligi şi Telesportul. În pragul expirării contractului cu LPF şi înaintea unei noi licitaţii care reunea jucători cu bugete grase, Nicolau i-a vîndut Telesportul lui Vîntu. Afacere bună pentru prietenul Horaţiu. Afacere bună şi pentru Vîntu. Cu o singură condiţie însă. Achiziţionarea Telesportului să se combine fericit cu achiziţionarea dreptului de transmisie a meciurilor primei ligi. Dar combinaţia a dat greş. Antena a mutat abil şi a cîştigat simultanul cu asociaţii. Înfrîngerea a făcut din Vîntu – afacerist de tăiş neiertător – uragan ameninţător, capabil să măture în calea sa multe şandramale ale fotbalului. În astfel de situaţii te salvezi numai dacă te laşi dus de curent. Şi, uite-aşa, Mitică s-a salvat transferînd liga din halba cu bere în Realitatea neiertătoare. Amin!

×
Subiecte în articol: editorial dragomir