x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Mărul putred nu cade singur din pom

Mărul putred nu cade singur din pom

de Dan Constantin    |    02 Mar 2017   •   07:50
Mărul putred nu cade singur din pom

Liviu Dragnea a surprins când a spus că nu-i un motiv de demisie pentru Kovesi acțiunea neconstituțională a DNA. Declarația de nonbeligeranță cu șefa DNA într-o zi de panică pentru sistemul securistoid este întoarsă pe toate părțile. Cred că pentru majoritatea simpatizanților PSD, poziția lui Dragnea nu a căzut bine. În comparație cu opiniile tranșante ale lui Tăriceanu, discursul împachetat în vată al liderului social-democrat pare și mai de neînțeles. Deja a fost interpretat ca o sciziune în coaliție de cei care vânează și speculează orice semn de neînțelegere între cei doi.

Dragnea putea să tacă, așa cum a făcut Iohannis, care se ascunde în nevorbire ca elefantul în cireș. Acum ar trebui să-și justifice poziția. Altfel, pasul următor, logic, ar fi să-l vedem în Piața Victoriei agitând lanterna la ora 21 și scandând spre biroul lui Grindeanu ,,DNA SĂ VINĂ SĂ VĂ IA!”. Moromente ar fi procedat altfel, dar nu tot ce se naște în Teleorman scrie capodopere.

Kovesi, evident, nu se apuca să-și scrie demisia dacă i-o cerea și Dragnea. Cu Steaua Nordului în piept, campioana anticorupției va sta în post până dincolo de limita bunului-simț. Are de partea ei sondaje bine comandate, un PR susținut internațional care vrea să extindă modelul de represiune sub umbrela luptei cu corupția, pentru a justifica restrângerea drepturilor cetățenilor și spionajul global.

Când i-a întins ramura de măslin Codruței Kovesi, Dragnea a avut alt calcul decât a poza în susținătorul ei. El este și ,,tatăl” legilor care ies din Camera Deputaților. Unele au bube de constituționalitate și sunt amendate de CCR. Dacă Kovesi va cădea din scaun pentru neconstituționalitatea ofensivei DNA împotriva Guvernului, adversarii vor cere și ei capul lui Dragnea la prima decizie a CCR pentru modificarea unui articol de lege votată în mandatul lui. Dragnea nu va putea spune aceasta niciodată. Ca atare va aștepta mereu ca alții să scuture pomul din care fructul stricat se încăpățânează să nu cadă.

 

×