x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale MM pândeşte demiterea lui Mourinho şi nu pe a lui Lăcătuş

MM pândeşte demiterea lui Mourinho şi nu pe a lui Lăcătuş

de Dan Dumitrescu    |    22 Oct 2008   •   00:00

Marius Lăcătuş a fost uns antrenor la Steaua într-o perioadă de criză. Foarte mulţi comentatori afirmau la vremea respectivă, răspicat sau doar insinuant, că Gigi Becali nu a ales neapărat antrenorul de care echipa avea nevoie. Ei considerau că prin aducerea lui Lăcătuş patronul a negociat abil numai conflictul pe care-l avea cu suporterii din cauza îndepărtării intempestive a lui Hagi, că admiraţia de care se bucura Lăcătuş în Ghencea constituia singurul calmant capabil să potolească furia tribunei.



 Viitorul care decurgea logic din această prezumtivă construcţie era uşor de intuit. După ce calmantul îşi va fi făcut efectul, după ce conflictul patronului cu suporterii va fi fost stins, Marius Lăcătuş ar fi urmat să primească un binemeritat şut în fund şi abia după aceea ar fi urmat învestirea unui antrenor cu mandat durabil.

Termenul de garanţie al supoziţiilor de acest fel a expirat cu mult timp în urmă. Au pierdut mai întâi pariul cei care susţineau că pe Lăcătuş nu-l va prinde parpalacul în Ghencea. Au pierdut mai apoi pariul şi cei care au mizat pe palton. Starea de nervozitate a faliţilor începea să prindă contur. S-au terminat arăturile de primăvară, a copt vara în noi încă un anotimp, se împlineşte şi toamna, iar Gigi Becali nu zice vorba cea mare. Se încăpăţânează să-l păstreze pe Lăcătuş la echipă, se încăpăţânează să-i ţină pe pariori în tensiune. Răbdarea faliţilor nu mai are nici un fel de resurse, orgoliul rănit îi lucrează la sentimente, starea lor de nervozitate atinge temperatura de fierbere. Numai astfel poate fi justificată campania furibundă pornită de trepăduşii mizei mărunte împotriva lui Marius Lăcătuş şi implicit împotriva Stelei.

Marius Lăcătuş, până acum tăcut, a reacţionat în sfârşit în cadrul unei conferinţe de presă: "Toată această campanie vine de undeva. De unde? Nu ştiu. Dar un lucru este cert. Cineva îşi doreşte să ajungă din nou la Steaua". Titlul sub care a fost publicată declaraţia lui Marius sună astfel: "Cineva îşi doreşte să ajungă antrenor la Steaua". Diferenţa dintre declaraţie şi titlu este evidentă. Lăcătuş spune că cineva îşi doreşte să ajungă din nou la Steaua, dar nu se referă, aşa cum se susţine în titlu, la un fost antrenor. Cheia diversiunii este clară. Având în vedere antecedentele, este clar că declaraţia lui Lăcătuş îl viza pe Mihai Stoica, omul din cauza căruia a mai părăsit o dată Steaua. Jurnaliştii mută ţinta spre foştii antrenori ai Stelei, eventual Olăroiu sau Piţurcă, tocmai pentru a proteja sursa lor de inspiraţie conflictuală. Stratagema a fost însă şi de această dată de lucrătură proastă. Nici Cosmin Olăroiu şi nici Victor Piţurcă n-au muşcat nada îmbârligăturii jegoase. Mai mult, Victor Piţurcă l-a şi nominalizat pe Mihai Stoica în fruntea grupului de asalt.

Mihai Stoica neagă acuzaţia. Îl cred pentru că şi eu mai mint câteodată. Şi mai cred că managerul de Ţiglina nu grăbeşte demiterea lui Lăcătuş. O aşteaptă pe cea a lui Mourinho, meseriaş cu care se punea, nu cu mult timp în urmă, pe picior de egalitate.

×
Subiecte în articol: editorial lacatus