x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Muşchii sunt la Ţuluş. Creierul e la Cotroceni

Muşchii sunt la Ţuluş. Creierul e la Cotroceni

de Ion Cristoiu    |    19 Sep 2007   •   00:00

"Ciracii lui Traian Băsescu - via Daniel Morar - sunt nişte Mihail Drumeş travestiţi in procurori. Rechizitoriile sunt capodopere ale prozei de toalete publice"

Cotidianul Găndul a publicat fragmentele din Raportul CSM sub titlul "Concluzii infricoşătoare ale anchetei CSM: Ţuluş - procuror comunist in 2007: dosare aruncate la coş, sentinţe date in locul instanţei". De acord cu supratitlul: concluziile anchetei CSM in legătură cu Doru Ţuluş, procuror-şef la nivelul Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA sunt infricoşătoare.

De acord şi cu excelenta concentrare a aberaţiilor lui Doru Ţuluş dezvăluite de ancheta CSM.

Cu toată stima pentru colegii de la Găndul, mă văd obligat să-i contrazic in ce priveşte sintagma procuror comunist.

Documentul redactat de procurorii inspectori ai CSM pun in seama lui Doru Ţuluş abuzuri pentru care simpla eliberare din funcţie n-ar fi de-ajuns. Poate doar inchisoarea pe viaţă ar fi căt de căt in măsură să corespundă celor făcute de ortacul lui Daniel Morar.

A le pune sub semnul unei prestaţii de tip comunist mi se pare insă prea puţin pentru a exprima ce a comis in realitate Doru Ţuluş.

Procurorii comunişti, mai ales cei din vremea Anei Pauker, au trimis oameni nevinovaţi la inchisoare, ba chiar şi in faţa plutonului de execuţie.

Ei au respectat insă Legea. Legea de atunci, fireşte.

Cine citeşte azi Rechizitoriul făcut lui Lucreţiu Pătrăşcanu are nevoie de o bună cunoaştere a trecutului comunist pentru a-şi da seama că acuzaţiile de spion anglo-american erau inventate. Pentru că documentul nu-şi trăda aberaţiile la o simplă lectură. Â

Cine citeşte Rechizitoriile intocmite de procurorii DNA sub brava comandă a lui Doru Ţuluş, işi stăpăneşte cu greu răsul. Ciracii lui Traian Băsescu - via Daniel Morar - sunt nişte Mihail Drumeş travestiţi in procurori. Rechizitoriile sunt capodopere ale prozei de toalete publice.

Raportul CSM din care Găndul şi Gardianul au publicat fragmente ne deconspiră un procuror care a incălcat grav Legea sub semnul lui: aşa vor muşchii mei, al căror creier nu e in capul meu, ci la Cotroceni!

La emisiunea de ieri de pe Radio Romănia Actualităţi, "Ziua şi evenimentul", a reuşit să spun doar atăt: că dacă 30% din ce se spune in Raport e adevărat, atunci e musai să emigrăm. A reuşit să spună doar atăt, deoarece emisiunea, dănd curs tot mai vizibilei inclinări a microfoanelor RRA in faţa lui Traian Băsescu, şi-a propus să spele cadavrul şefiei lui Doru Ţuluş.

Un hoţ de buzunare incalcă Legea şterpelindu-ţi portofelul din credinţa că nu-l vede nimeni.

Un bandit iţi dă una-n cap la adăpostul intunericului, tot din credinţa că nu-l vede nimeni.

De ce şi-a permis Doru Ţuluş să incalce Legea atăt de tare?

Din credinţa că nu-l vede nimeni?!

Nu, din ceva mult mai grav, şi care dă seamă de căt de şui au devenit lucrurile sub regimul celui mai dezastruos şef al Romăniei de la Vodă Caragea incoace.

Doru Ţuluş ştia că toate infracţiunile sale sunt văzute.

Ştia insă că nu i se va intămpla nimic.

Semnul acestei certitudini l-a dat anunţul privind posibila anchetare a lui Tudor Chiuariu, ministrul Justiţiei.

In cei 17 ani de tărăş-grăpiş al Romăniei de la dictatură la democraţie am putut sesiza la toţi cei care au comis abuzuri o vădită grijă de a nu face astfel incăt să bată la ochi.

Pentru a le descoperi şi denunţa iţi trebuia o anume perspicacitate.

O dată cu venirea lui Traian Băsescu la Cotroceni, acestei preocupări i s-a pus capăt.

Ion Iliescu, de exemplu, conducea intr-un fel sau altul PDSR-ul.

Avea insă mare grijă ca asta să nu pută.

Traian Băsescu n-are astfel de sfieli.

E şi explicabil.

Cănd mergi, după debarcarea in port, la bordel, ii zici profesionistei de-a dreptul, fără ocolişuri, ce să-ţi facă in schimbul bancnotei puse pe masă inainte.

Domnia sa nu numai că nu ascunde relaţia specială cu PD, ba mai mult, o afişează ostentativ.

Luănd exemplul Arendaşului de la Cotroceni, slugile din Parchet, din serviciile secrete, n-au nici o preocupare pentru a-şi ascunde abuzurile.

Toată lumea ştia că Doru Ţuluş e in conflict cu ministrul Justiţiei.

Un altul, chiar dacă Tudor Chiuariu ar fi fost suspect de-adevăratelea, s-ar fi străduit să evite bănuiala că-i răspunde ministrului printr-un dosar penal.

Doru Ţuluş n-a avut astfel de preocupări.

El nu numai că n-a ascuns mărşăvia sa, dar, mai mult, a căutat s-o afle toată lumea şi mai ales a căutat să se vadă clar că e o mărşăvie. Pentru asta:

1) Tudor Chiuariu a fost acuzat de o infracţiune de care nu era responsabil in chip evident.

2) Comunicatul emis de Doru Ţuluş a invocat autosesizarea impotriva ministrului Justiţiei după vizionarea unei ştiri pe un canal tv obscur, pe care nu-l văd nici măcar păduchii din lemnăria studioului.

Procurorul-şef Doru Ţuluş işi imită Jupănul de la Cotroceni.

Face din tupeu o armă infailibilă in Romănia mămăligii care nu explodează!

×
Subiecte în articol: editorial ţuluş doru