x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Nişte... oameni

Nişte... oameni

de Carmen Anghel    |    23 Iun 2012   •   21:00

Am cunoscut la Sfantu Gheorghe, in Covasna, multi oameni minunati. Oameni care, in conditii nu tocmai prielnice, realizeaza, din foarte putin, lucruri extraordinare.
La Muzeul National al Carpatilor Rasariteni sunt cativa muzeografi, istorici, arheologi. E un muzeu mic (atat a capatat ca spatiu) cu vreo trei salite. Dar intr-un spatiu atat de redus, echipa de acolo a reusit sa fie prima din tara care a organizat o expozitie in 3 D, acum doi ani.

Iar in aceasta vara, aceeasi echipa vine cu un nou concept revolutionar pentru felul in care se face muzeografie in Romania: un tur expozitional dedicat (in primul rand) celor cu deficiente de vedere. 'Atinge istoria' le propune vizitatorilor sa simta cu mainile ceea ce nu pot vedea, sa descopere cum era lumea de acum 6.000 de ani.

Entuziasmul echipei conduse de profesorul Valerii Kavruk nu poate fi povestit. El se vede si se simte in aceasta vara in expozitiile pe care trebuie sa le vizitam.
Ceea ce se intampla acolo e mai mult decat 'a merge la serviciu'. Este o mare dragoste de meserie. Este o adevarata dragoste de tara.

×
Subiecte în articol: editorial