x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Nişte ţărănişti!

Nişte ţărănişti!

de Dragos Moldovan    |    31 Oct 2011   •   10:02

Penibili pana la Dumnezeu, cu bilet dus-intors, Victor Ciorbea si Vasile Lupu. (Cupletul Milut – Pavelescu, nu se pune, ei joaca la matineu, pentru copii.) S-au dus cu caciulile in mana, pe inserat, la stapanire, sa-si aduca dijmuiala din electoratu’ ala de doi la suta care le-a mai ramas. Nu, ca nu ma enerveaza optiunile lor politice, pe care daca le-as dibui, poate ca as reusi sa ma lamuresc cine mai e monarhist in tara asta si cine liber-schimbist. Ma calca pe nervi neputinta imbalosata a unora care nici dupa ce si-au vazut Regele – simbolul viu al luptei lor politice – vorbind in parlament, nu reusesc sa se ridice pe doua picioare. Tot taras-grapis, tot ciuciti pe langa garduri, pe inserat.

Macar daca ar fi castigat ceva, da’ n-au castigat nimic, vai de capu’ lor! Pai ce? Are timp de ei Elena Udrea?! Vezi-ti de treaba. Ori poate ca le face loc pe agenda Adriean Videanu. La astia e pe sistemul “scopu’ si durata vizitei'. Cu ce se prezinta Ciorbea si Lupu, chiar daca pun mana de la mana? Ca dupa ce au tras secventele alea, care alaturate, pareau desprinse dintr-un film horror ( aplauze pentru Regele Mihai / batut cuba cu Traian Basescu ) nici alea doua procente nu le mai au. Asa ca obolul electoral cu care s-au dus la stapanire le ramane intre dinti lu’ alde Ioan Oltean si Gheorghe Flutur. Pai daca-i pun pe taranisti langa aia ai lu’ Neamtu, Alba ca Noua Republica, jar mananca, din vatraiul lui Gabriel Oprea, infanteristii decimati si rapciugosi in fruntea carora s-au postat cei doi.

Slabi, si mai ales extraordinar de penibili. Acu’ asta le mai lipseste sa le mai spuna si Regele Mihai vreo una. Da’ cred ca au luat in calcul posibilitatea asta si si-au facut obrazu’ talpa. Ãstia am impresia ca s-au hotarat si merg pe ciuguleala. Lucian Orasel, presedintele Consiliului National de Conducere, aripa Vasile Lupu, le-a platit curentul taiat pentru neplata facturilor emise timp de doi. Nu conteaza ca el n-a fost de acord cu batutu-n usa, pe-nserat, la Palatul Cotroceni. Nu conteaza ca pe el l-a invitat inapoi in tara, printr-o scrisoare, Corneliu Coposu, nu conteaza ca a fost printre apropiatii lui Ion Diaconescu. N-a vrut sa faca parte din echipa nocturna? Treaba lui. Bine c-a marcat banu’ si-a facut lumina in sediu. Asa poate o sa-si gaseasca si dibuitorii de chilipiruri cazute pe jos stampila partidului pe care vor sa-l reprezinte in Parlamentul unde au intrat ultima oara multumita lui Mihai de Romania. (Ca invitati ai Majestatii Sale.)

×