x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale O, ce veste minunată!

O, ce veste minunată!

de Luiza Moldovan    |    10 Iun 2008   •   00:00

Am auzit o ştire senzaţională-n sfîrşitul ăsta de săptămînă. Ea începea aşa. Literalmente. Cică „veste bună pentru admiratoarele lui George Clooney“. Da? Fac eu. Da? Ce-i cu el? „George Clooney s-a despărţit de iubita lui cu care era de aproape un an“. Uau, ce tare. Ce veste bună, într-adevăr! Cît mă bucur!



Am auzit o ştire senzaţională-n sfîrşitul ăsta de săptămînă. Ea începea aşa. Literalmente. Cică „veste bună pentru admiratoarele lui George Clooney“. Da? Fac eu. Da? Ce-i cu el? „George Clooney s-a despărţit de iubita lui cu care era de aproape un an“. Uau, ce tare. Ce veste bună, într-adevăr! Cît mă bucur! Cît am visat la momentul ăsta şi în sfîrşit, în sfîrşit, visul meu ca George să se despartă de iubita lui cu care era de aproape un an de zile mi s-a îndeplinit. Mă bucur mult pentru această ştire, dar mai ales, mă bucur c-am fost pe fază. Dacă nu eram pe fază, nu ştiam şi nu aveam de ce să mă bucur. Aşa, mai am un singur dor. După ce am obţinut despărţirea lui George de iubita lui cu care era de aproape un an de zile (lucru pentru care rîd de fericire), acum nu mai vreau decît să facă riduri J. Lo. şi să aibă celulită Madonna. Şi să se îngraşe Celine Dion. 

Abia aştept o ştire care să înceapă cu „veste bună pentru toţi cei care-o urăsc pe Madonna: Madonna a fost depistată cu celulită pe o plajă din...“ ăăă... „Bulgaria, de către un fotoreporter tenace. Se pare că artista nu e foarte încîntată de aceasta, deoarece, în toate fotografiile realizate, ea are pe ea un cearşaf d-ăla care să-i acopere neplăcuta coajă de portocală. Vă vom ţine la curent“. Sau. „Veste bună pentru toţi cei care o urăsc pe Celine Dion. Celine Dion a suferit un atac la coardele vocale după îngurgitarea cu nesaţ a unei îngheţate care era prea îngheţată. Se pare că artista a fost victima unui complot, deoarece altfel nu se explică... ăăă... deoarece altfel nu se explică. Tocmai ea, care-şi bea în fiecare dimineaţă oul! În fine, ves­tea e rea pentru cei care-o iubesc, dar foarte bună pentru cei care-o urăsc. Purtătorul de cuvînt al artistei a declarat că aceasta se gîndeşte foarte serios să se retragă de pe scenă în bucătărie, unde vrea să pună pe ea nişte kilograme în plus. Nu de alta, dar la ce cicloane sînt pe-acolo, se impune. Surse care doresc să-şi menţină anonimatul au văzut-o pe cîntăreaţă mergînd la piaţă cu săculeţi de două chile pe picioare în timpul unei furtuni benigne“. 

Aşadar. Potrivit posturilor noastre de ştiri, veştile rele sînt din ce în ce mai bune, iar veştile bune sînt bune prin ele însele. Sperăm din toată inima ca aceste veşti să devină din ce în ce mai bune, adică, bineînţeles, din ce în ce mai naşpa. Adică să fie naşpa de bune. Sau bune de naşpa. Adică, oricum, să ne bucurăm. Noi, ticăloşii cu suflet mic, dorim tuturor televiziunilor de ştiri din România la cît mai multe ştiri nasoale. Adică, bineînţeles, la cît mai multe ştiri bune. Adică la cît mai multe ştiri, în general. Dar şi, în particular. Să ne bucurăm cu toţii la moartea vreunuia. Să ne veselim şi să dănţuim cînd mai divorţează vreunul. Să încingem hora mare cînd mai intră vreunul în spital. A făcut cineva cancer? Să mărşăluim, mărşăluim, mărşăluim de fericire. I-a murit vreunuia pisica? Să ne punem banderole cînd ieşim pe stradă, ca să ştie lumea, să ne identifice cît sîntem de fericiţi. Să ne bucurăm. Să ne veselim. Lumea e tristă. E devastată de durere. Să ne bucurăm şi să ne veselim. E bine.  

×
Subiecte în articol: editorial bune