x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale O fumigenă cu efect de bumerang. Și numai atât!

O fumigenă cu efect de bumerang. Și numai atât!

de Serban Cionoff    |    14 Noi 2016   •   22:00
O fumigenă cu efect de bumerang. Și numai atât!

Zicându-și, probabil, că nu era de ajuns neinspirata  intervenție în spațiul public a lui Victor Ponta, care a cerut ca România să nu mai respecte angajamentul față de NATO de a aloca anual 2% din PIB pentru apărare,că a și sărit ca arsă Alina Gorghiu. Domnia sa slobozit o altă năstrușnicie cât casa, denunțându-l – desigur, tot în spațiul public!- pe inamicul său declarat că ,,joacă rolul de agent de influență pentru Rusia’’. După care, temându-se că verdictul nu a fost atât de nimicitor pe cât își dorea, năvalnica polemistă a tăiat discuția scurt și categoric, decretând că Victor Ponta nu este decât ceea ce l-a demascat domnia sa și ,,nimic altceva’’!

Pe bună dreptate, ideea  pe cât de neinspirată pe atât de neavenită a lui emisă de  Victor Ponta, ca și cam șubredele sale considerații geo-strategice , mai ales cele referitoare la Rusia și amenințările sale, au fost amendate cu solide argumente astă seară în mai multe emisiuni ale canalului Antena 3, demonstrându-se  netemeinicia sa absolută. La rândul său, președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a delimitat categoric de declarația colegului de partid, fără , însă, a îl mustra public așa după cum, foarte probabil, se așteptau Alina Gorghiu et comp. Deși, la drept vorbind, ar fi avut motive foarte solide să fie mult mai sever și mai direct.

Fiindcă, făcând o asemenea propunere Victor Ponta pune în umbră, sunt convins ca fără să vrea!, adevărul istoric incontestabil că în mandatul prezidențial al lui Ion Iliescu și în vremea unei guvernări PDSR, prim ministru fiind Nicolae Văcăroiu, s-au lansat demersurile necesare pentru ca România să devină membru al Alianței Nord Atlantice. Proiect de importanță istorică consfințit prin Pactul de la Snagov, semnat în anul 1995 de către toate partidele parlamentare, document care rămâne un model pentru promovarea și susținerea Interesului Național, mai presus de orice deosebiri doctrinare sau interese de grup.  Mai uită, desigur tot fără să vrea, Victor Ponta și faptul că această calitate a României de membru al NATO a început să își producă efectele în vremea guvernului Adrian Năstase, care era și președinte al PSD, când țara noastră finaliza cu succes negocierile pentru admiterea în Uniunea Europeană, alt obiectiv de importanță istorică pentru destinele României.

În fine, dar nu și în ultimul rând, avansând o asemenea  propunere mai mult decât surprinzătoare, Victor Ponta, pune în paranteze o deosebit de valoroasă inițiativă legislativă ai cărei autori sunt colegii săi de partid, senatorul Titus Corlățean, alături de deputații Ion Mocioacă și Constantin Niță. Este vorba despre Legea privind industria națională de apărare, adoptată recent de către Senatul României, care creează cadrul legislativ necesar pentru relansarea unui domeniu în care, cu ceva vreme în urmă, țara noastră înregistra realizări deosebite și, în același timp, oferă reale șanse de dezvoltare și de stabilitate unor zone grav afectate de pe urma închiderii unor fabrici mult prea nedrept etichetate doar ca  ,,morman de fiare vechi’’. În acest fel, România putând aduce un plus de valoare aportului său substanțial la  realizarea obiectivelor NATO.

Erau, toate acestea, doar câteva argumente pentru a amenda, categoric, fără drept de apel, aiuritoarea sugestie a lui Victor Ponta și de care, ar fi putut  să se folosească Alina Gorghiu. Dacă , într-adevăr, ar fi dorit să îl pună la punct pe inamicul său declarat. Deși, după cum pe bună dreptate a remarcat și Radu Tudor, era de dorit ca un asemenea subiect să lipsească de pe agenda polemicilor electorale. Dar, dacă tot a făcut treaba asta Alina Gorghiu, măcar să o fi făcut în termenii unei discuții la obiect,riguroasă,civilizată. Nu a făcut-o , preferând să arunce o fumigenă diversionistă absolut descalificantă. Pentru cel care a comis-o, bineînțeles!

Așadar, o fumigenă cu efect de bumerang. ,,Și nimic altceva’’, după cum atât de sugestiv a spus-o Alina Gorghiu însăși…

×