x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale O metodă de vindecare

O metodă de vindecare

de Maria Timuc    |    18 Noi 2012   •   17:24

"Simptomele şi stresul pe care le exprimă corpul şi viaţa sunt aspecte pe care nu le-aţi alege niciodată în mod conştient. Ele izvorăsc din mintea subconştientă şi au o natură reactivă. O dată ce reuşiţi să vedeţi diferenţa importantă dintre o alegere conştientă şi o reacţie subconştientă, veţi dobândi o înţelegere profundă care vă va schimba pentru totdeauna viaţa", spune doctorul Darren Weissman în cartea sa "Activarea codului secret al minţii" (Ed. For You). Cartea aceasta propune o metodă de vindecare pe care autorul o foloseşte cu succes, vindecând unele dintre cele mai imposibile boli fizice ale oamenilor. Fundamentul metodei este tocmai înţelegerea felului în care ne creăm realitatea, prin reacţiile pe care le avem la evenimentele vieţii. Ceea ce avem de înţeles în mod esenţial la această inedită metodă de vindecare este tocmai "natura reactivă" a subconştientului.

Noi avem două tipuri esenţiale de reacţie la orice ni se întâmplă în viaţă: pe de o parte, reacţionăm conştient, iar pe de altă parte subconştientul are o reacţie a sa, bazată pe situaţii asemănătoare din trecut. Bolile fizice, angoasele, problemele şi situaţiile stresante de viaţă sunt tocmai "reacţiile subconştiente" la traume din trecut, pe care – spune Darren Weissman – le putem depăşi prin metoda "Iubirii şi recunoştinţei infinite", o metodă de vindecare în 16 paşi, pe care o veţi găsi în paginile cărţii. Esenţa metodei este, însă, înţelegerea faptului că putem readuce pacea şi sănătatea în corpurile şi în vieţile noastre, în relaţiile de viaţă care contează pentru noi, înţelegând că mintea noastră conştientă ne permite să schimbăm orice situaţie nefericită prin modul în care răspundem sau reacţionăm în fiecare moment. Reacţia noastră la evenimente, felul în care gândim o situaţie de viaţă la nivel conştient constituie baza schimbării simptomelor şi a stresului, adică a reacţiilor subconştiente din trecut. Iată, trecutul nostru nu dispare, nu se topeşte în neant, chiar dacă uităm anumite situaţii, chiar dacă nu ne mai gândim la ele. Natura reactivă a subconştientului îşi face apariţia ca un cadou, căci în clipa în care stresul se produce, durerea din corp este resimţită sau o problemă de viaţă ne chinuie, este semn că suntem pregătiţi pentru vindecare.
Dacă suntem în situaţia fericită în care nu trăim simptome şi stres la nivel fizic, pentru care ar fi util să învăţăm metoda vindecătoare a doctorului Weissman, putem preveni bolile fizice şi multe dintre problemele vieţii reacţionând conştient şi conştientizând că felul în care reacţionăm devine boală sau sănătate în corpurile noastre. Dacă ne-am lăsa mai puţin purtaţi de vălurile negre ale urii, ale fricii, ale orgoliilor omeneşti, dacă am vedea în tulburătoarele situaţiile de viaţă ocazii de a alege să rămânem sănătoşi în viitor, am alege să privim partea bună a oricărei întâmplări. Tot ce ne apare în faţă, orice problemă, fie lipsurile, fie nefericirea, frica, furia sau pierderile, au un sens mai profund, ne invită la înţegeri mai pozitive şi, în cele din urmă, la acceptarea naturii iubitoare şi blânde a vieţii. Bolile noastre sunt create de propriile intrepretări, de propriul nostru mod de a gândi; în fiecare moment avem oportunitatea fantastică de a alege perspectiva împlinirii, oricât de mare ar părea dezastrul ce ne apare în cale. Dezastrul e o ocazie de a ne vindeca pe noi înşine şi a modifica reacţiile sobconştiente care l-au creat. Modificând corect propria minte ne vindecăm şi avem şansa la fericire!

×