x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale MRU află că suntem 18 milioane

MRU află că suntem 18 milioane

de Razvan Barbulescu    |    10 Oct 2012   •   21:20

Le e clar că n-are cine să-i voteze la parlamentare, aşa că strategiile sunt mai numeroase decât membrii susţinători. În alianţa lui Ungureanu – Neamţu şi Buldogu miroase a creier încins.

Rezultatul aduce cu dansul lebedei de la garda de mediu, bruneta care şi-a scos pus celulita pe net, geloasă că agenţiile judeţene neprevăzute cu bară pentru dans n-au parte de promo-ul cuvenit. Aşadar, dl Blaga se unduieşte pe unde apucă. Face curent cu fălcile, care îi dau un aer solemn, semn al seriozităţii proiectelor. Privirea cruntă impune. De frică, schimbi trotuarul. Dar, dacă dl Blaga n-ar malaxa furios, n-ar fi credibil. Nici nu e lipsit de haz.

Trebuie neapărat să câştigăm alegerile în noiembrie, decide buldogul cu un ferm lătrat de dreapta; dintr-o dată, alături de balerina de la mediu apar personajele care salvează veşnic România: Branconaj, Vuitton, Funeriu, Luzăroiu, Boc, Neamţu-usturoi, MRU, Macovei recondiţionată, Cristi de la Bruxelles, Kovesi, Morar, Roberta, Funeriu. Şi, evident, Boc. Câteva dintre cele mai bune produse ale academiei Băsescu, călite în cursurile de la pupa navei, la ora la care nava se confrunta cu o furtună de gradul paişpe, iar personalul era mangă.

Din aceleaşi strategii s-a desprins şi constatarea lui MRU că ţara e în pericol să se cocoşeze sub greutatea celor trei milioane de locuitori, care ar putea reveni în ţară ignorând mesajul prietenos al lui Băse: proşti să fiţi să vă întoarceţi. La vremea aceea, fostului chiriaş din Comăniţa nu-i convenea ca România să numere 22 de milioane de locuitori. Cădeau greu la suspendare. Dar chestia asta l-a făcut pe MRU să-şi lovească stângul cu dreptul, dând pe goarnă, în stilul fermecător al lui Funeriu, că la suspendare au fost 18 milioane. 

De fapt, arediştii au pus ochii pe cei trei milioane, ca să n-o apuce spre uselişti. Prin urmare, trebuie activate brand-urile Brândză, zis şi Shakespeare, şi Baconschi, zis Paris, specializate în racolări din diaspora.

Show-urile lui Boc prin oborul Clujului sporesc gradul de confort din partid şi moralul de învingător pe care contează buldogul, ca să se instaleze cu haita de criză cam prin preajma Crăciunului. Sondajele personale merg în acelaşi sens: iau de la uselişti şi-i lipesc la ei sau la Elodia.

Toată adunătura asta, care dă târcoale procentelor Elodiei, este supravegheată de ochiul aproape treaz la timonă. Care ameţeşte tăcut cuburile de gheaţă. Tace şi-i asmute la gardul guvernului, bagă zâzanii, aprinde fitile, dirijează ştăngile, întreţine înflăcărarea...

×