x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Onorabila Pora si "Icoana" Macovei!

Onorabila Pora si "Icoana" Macovei!

de Valentin Stan    |    25 Feb 2007   •   00:00
Onorabila Pora si "Icoana" Macovei!

"Majoritatea politica pentru sustinerea masurilor anticoruptie este astazi o problema in Romania si exista riscul ca, dupa data aderarii, sa fie o problema si mai mare decat astazi"

Am considerat mereu ca presa trebuie sa fie libera pana la "disperare" intr-o democratie autentica. Doamna Pora m-a surprins atunci cand, pogorandu-se din complexitatea introspectiilor freudiene, amalgamate in limbajul frust al ziaristului probasescian, s-a apucat sa ne vorbeasca despre "andropauza" criticilor neasemuitului Basescu si ai neprihanitei Macovei:

"In paralel, la televiziunile cu antene si irealitati continua intrecerea socialista intre moderatori si unii comentatori in infierarea celor doi dusmani ai democratiei, «dictatorul» Basescu si «mincinoasa» Macovei. De la tineri mercenari la analisti frustrati de pierderea sinecurilor promise, si care se trateaza in direct cu laptopul, pana la cavaleri ai fostului regim, ajunsi la andropauza sau trecuti binisor de ea, toti sufera in prime-time de «sindromul Basescu», vazandu-se cu ochiul liber cum portofelul prea plin dauneaza grav caracterului". (Romania libera, 21 februarie 2007).

Sigur, maiastra cunoscatoare a "caracterului" a zabovit mai putin asupra manualelor de psihanaliza sau a studiilor domnilor "moguli" ai psihologiei, Freud, Jung si Adler, care ar fi putut sa o invete ca exprimarea in public, referitoare la "andropauza", poate "filtra" intr-adevar o schema de defulare reprimata a unui complex psihotic, cu profunde conotatii sexuale. Asemenea unei vestale siluite de atingerea unui zeu pagan, onorabila Pora si-a jertfit fecioria "portofelului prea plin" pe altarul neprihanitei Macovei. I-as aduce ofranda "andropauzei" mele intelectuale, deocamdata, daca m-ar onora public cu dezvaluirea "sinecurilor promise si care se trateaza in direct cu laptopul". Curaj, onorabila Pora! Dati cartile pe fata! Distrugeti laptopul balaur, care suge sangele credibilitatii "Icoanei" Macovei!

Prea-onorabilo, hai sa va spun un secret! O blasfemie! Macovei minte! Minte ordinar! stiti, a fost emisiunea lui Stelian Tanase la postul "mogulului" Vantu! si a fost intrebata despre momentul cand a inceput sa aiba indoieli cu privire la lupta clasei politice cu coruptia. "Icoana" s-a prins ca, daca ar spune ca s-a indoit public de aceasta lupta inainte de aderarea Romaniei la UE, aceasta indoiala ar putea fi interpretata ca atac la adresa sanselor de aderare ale Romaniei si ca politica de autopromovare la Bruxelles. Asa ca a raspuns, conform Rador: "si Comisia, toata lumea m-a intrebat: este ireversibila, in principal, lupta cu coruptia? si eu am spus cu bunacredinta: Da!" Un alt invitat in platou a insistat: "Cam de cand ati inceput sa va indoiti?". "Icoana" a raspuns: "Din clipa in care, la 3 ianuarie, Partidul Conservator anunta motiune simpla, deci dupa prima zi lucratoare, dupa integrare". (REALITATEA TV, 17 februarie 2007, ora 17:06).

Sa-ti vina sa versi lacrimi grele, de veneratie si evlavie! Abia dupa aderare si numai din cauza "mogulului" Voiculescu, "taticul" conservatorilor, si-a pierdut credinta Neprihanita!

Iata ce zicea in mai 2006, conform Rador: "Majoritatea politica pentru sustinerea masurilor anticoruptie este astazi o problema in Romania si exista riscul ca, dupa data aderarii, sa fie o problema si mai mare decat astazi. Eu nu ma asteptam sa fie atat de dificil, pentru ca, in mod naiv, probabil, am crezut ca, intr-adevar, toate partidele vor lupta impotriva coruptiei." (RADIO ROMANIA ACTUALITATI, 9 mai 2006, ora 22:05). Asadar, "Icoana" se indoia de lupta anticoruptie inca din mai 2006? Nu din 3 ianuarie 2007? Alo, doamna Pora, ce ziceati de andropauza si sinecura?
×
Subiecte în articol: editorial macovei