x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale PDL – Marele Alb cu unghii jegoase

PDL – Marele Alb cu unghii jegoase

de Dan Constantin    |    09 Iul 2012   •   15:35

Cum sa iasa PDL din minoritatea in care a fost izolat? Ocazia de a sari parleazul, sa umble si el (partidul) pe strada, a dat-o tot Basescu Traian. Daca nu se punea Parlamentul sa-l suspende, PDL pleca linistit in concediu, cu membrii lui cu tot. Militantii, cati or fi ramas dupa dusul scotian al 'localelor“, aveau si ei dreptul la o pauza, ca boxangiii dupa KO. Trei luni opriti sa urce in ring, sa-si linga ranile, sa uite cosmarul caderii cu nasul in jos, plini de sange, cu ficatii umflati de lovituri si cu ochii ascunsi sub arcadele sparte – iata de ce au impus sefii de la AIBA aceasta regula.

Dar le-a stricat vacanta programata cavalcada evenimentelor. Pe cod portocaliu de arsita, Basescu trebuie aparat – asa a sunat ordinul de mobilizare. Primit cu lehamite de pedelei, afisat de ochii lumii de nea Vasile Blaga si asumat cu entuziasm de pupilele basiste cu papion, ordinul de lupta a fost transmis. Parola 'Traienica la apa“ a plecat spre toate zarile Europei si a ajuns si prin sediile prafuite din Romania profunda. Ce mai vrea asta de la noi, se intreaba tot omul portocaliu pus sa-si lase familionul in plina vacanta. Dupa ce a sters pe jos cu partidul condus de Boc, Basescu se intoarce in genunchi la Blaga, cu ochiul lui siret lacrimand, scancind parsiv si insufland mesajul stalinist: Patria in pericol.

Ce patrie, mai nene, e in pericol famiglia lu’ matale, ca te scot astia din Cotroceni si din Primaverii! Asta e marele pericol, de aici vine umilinta lui Base la usa lui Blaga, pe care l-a usuit o viata intreaga. Pe Udrea a lasat-o la poarta, nu a avut curaj sa vina cu ea la Blaga. Romania molesita de vipie nu are chef sa iasa sa se incaiere pe strazi pentru Basescu, terfelitorul tuturor.

Dar politrucii isi dau seama ca nu pot scapa ocazia sa apara si ei ca un partid. Asta este singura cauza pentru care se bat: sa nu scufunde PDL la alegerile din toamna.

Au portretul liderului pus pe fuga care se agata de referendum ca inecatul de pai. Vor gasi voluntari platiti care il vor purta ca stindard atunci cand va veni comanda de la DJ Ochi Bulbucat, 'agitati materialele“. Pe banda se baga strigatul de lupta si mitingul e gata.

Dar a venit unul in conclavul partidului care a observat ceva de bun-simt: suntem, bre, putini! Multi am fost, dar acum, la inghesuiala, multi si-au pus ghipsul si stau sub umbrele pe Coasta de Azur. Ghips ai zis, bine ai zis. Ba, fraierilor, la lupta trebuie si uniforma! Bine zis, cum sa ne imbracam? Pufoaicele portocalii le dam doar la dusmani pe canicula. Vine Boureanu lui Pelinel cu o vorba timida: da’ ceva, o batista alba, o palarioara, un chilot alb nu ar merge? Toata lumea poarta alb in iulie. Noi zicem sa asta e semnul luptatorilor pro-Base si vom fi cata frunza, cata iarba. Bravo, ba, ii zice Vasile. Si ziceati ca-i prost, il lauda presedintele de Modrogan. Vom fi Partidul Marele Alb, renascut cu sute de mii de simpatizanti. Zice Tabara, din colt: Nu-i bine, Marele Alb e o rasa de porci, stie toata lumea! Carteala lui Tabara n-a bagat-o nimeni in seama. Gata, baieti – Marele Alb ne scoate din belea.

Asta-i cu PDL-ul imbracat in alb. Si-au pus un cearsaf, dar jegul iese pe dedesubt, ca la cocina suinului. Inainte, la lupta, Mare Alb! Groh, groh, da’ la Craciun stiu eu ca mi-o trageti. Asa face Base la toata tara. Remediul este simplu: pe 29 scapati porcul de la taierea programata.

×