x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Pe cine nu laşi să moară

Pe cine nu laşi să moară

de Razvan Barbulescu    |    28 Mai 2012   •   13:45

Uselistii se dau de ceasul mortii sa dreaga busuiocul cu bugetul mosit competent de executivul care a executat Romania. In consecinta, guvernul Ponta are de acoperit gaurile de ultima ora: gaurile pe termen mediu sI lung, inaugurarile marca Boc sI zbenguielile financiare efectuate de blonda.

In vremea asta, pedelistii isi balangane picioarele pe marginea santului, asemenea lui Dorel. Se hahaie ca Basescu, isi baga destele-n gura, fluiera sI dau cu huuoooo din toti rarunchii, sperand intr-un scurtcircuit care sa bage cartierul in bezna. Ba mai sunt sI mistocari. Pe unde-i prinde campania, pun piedici la gagici sI dau vina pe viitoarea mostenire.

Daca s-ar fi lasat cu anticipate la timpul potrivit, fara indoiala ca pedelistii se exorcizau de mult la Tanacu. Lasati de capul lor, ajunsi copii de trupa fara trupe, fostii portocalii evolueaza ca bosorogii din Muppets Show. Numai ca sunt ciorditori si antipatici. Sa aiba dreptate sI nu-ti vine sa le-o dai, fug cu ea sau o baga in puzderia de vile cu care au impadurit tara.

Si apare Boc la Cluj. Candidat pe post de Apostu, primarul care nu mai e. Cu un aer de pricopsit, fiu al satului intors la traditionalele reuniuni finalizate cu chermeze, cocosat de recuzita scoasa de la naftalina -cureaua lata, coasa, pusca, foarfeca de taiat panglici - Boc s-a prezentatat electoratului. Modelul Flutur. Flutur si-a facut pozoaie cat complexul de vile al lui Videanu sI sperie zootehnia Dornei. Chestie capitala: cat de mareata sa fie poza lui Boc (macar pana la umarul Robertei), incat sa-l infatiseze fara tocuri de cinspe sau nesaltat pe varfuri ?

De fapt, s-o mai spunem pe cea dreapta, cunoscuta sI de aia mici, clasa zero. Boc a ajuns la Cluj impotriva vointei sale. N-a vrut sa traverseze tara dar l-au ajutat fostii soimi ai patriei ajunsi la maturitatea politica deplina, lasati fara partid de marinar, care acum sapte ani deschisese sezonul politic la pitipoance. Boc tragea spre Capitala, baronii l-au expediat la loc. Ii incurca. Nici macar ca ungurean de Moldova nu tine. Astazi, ultragreii (soimii, de care pomeneam) se re-dedica partidului dupa somnul greu al disidentei.

Cat priveste destinul sau personal, Boc ar trebui sa se reintoarca la emisiunea lui Gheorghe, care i-a deschis cariera prin celebra cazatura in cap. Dar e greu. Prevazator, Gheorghe si-a tras emisiune la acelasi nivel cu solul. N-ai cum sa cazi, nici cum sa urci. O stergi cum ai venit.

×