x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Plutonul de execuţie trage în Dragnea

Plutonul de execuţie trage în Dragnea

de Rosca Stanescu Sorin    |    06 Sep 2012   •   13:03

Liviu Dragnea este tinta celui mai violent si abuziv atac politic al DNA. Desigur, dupa cetatenii anchetati si hartuiti in intreaga Romanie. Principalul obiectiv este acela ca Traian Basescu sa poata demonstra ca pentru demiterea sa nu au votat 7,4 milioane de cetateni. Ca, prin urmare, votul ar fi fost profund fraudat. Al doilea obiectiv este anihilarea pe termen lung a unui important lider PSD. Chiar a strategului electoral al acestui partid. O dubla lovitura, deci, executata de plutonul politic DNA.


Campania pentru demiterea presedintelui Romaniei a devoalat extrem de multe fapte nocive de care se fac vinovati reprezentanti ai unor institutii ale statului, plantati acolo, in acest scop, de uzurpatorul Traian Basescu. Sunt, de fapt, chiar institutiile pe care el le-a laudat pentru ca, vezi Doamne, ar fi salvat Romania de o lovitura de stat. Cum ar fi Curtea Constitutionala. Care s-a vazut cum e si din cine este alcatuita si in ce scop si despre care, culmea, chiar PDL declara post factum ca este politizata. Sau Parchetul. Acei procurori care au intervenit brutal, la comanda sefilor lor, pe tot parcursul procesului electoral, incercand sa-l influenteze, sa-i distorsioneze rezultatele si sa ii inhibe pe cetateni si pe liderii locali si centrali USL. Sau serviciile secrete, pe care numai Basescu stie de ce le-a laudat legat de aceasta procedura de demitere a sa. Noi nu putem decat banui S-au implicat si ele politic. Adica au facut si ele politie politica.

Avem acum proba infailibila, pe care o putem furniza cu toata generozitatea si partenerilor nostri euro-atlantici, inclusiv celor cativa care, din rea intentie ori din nesabuinta, l-au sustinut pe Traian Basescu, asupra modului in care DNA s-a implicat politic. Incepand prin a-i urmari si inregistra pe liderii politici ai USL. Care, in plus, erau sau sunt si demnitari. Au fost interceptati si supravegheati prin toate mijloacele tehnice ministri, secretari de stat, fruntasi PSD si PNL. In ce scop? In scopul, si el dovedit, de a fi aruncate pe piata asa-zise stenograme, aranjate ca intr-un joc de lego si transformate intr-un fel de denunturi publice, din care sa reiasa ca acesti oameni s-ar fi implicat in operatiuni electorale ilegale.

Cazul Liviu Dragnea este bomboana de pe coliva DNA. Nu ma refer, in mod evident, la institutia in ansamblul ei, desi asemenea practici compromit ansamblul. Doamna Laura Codruta Kovesi si domnul Daniel Morar nu mai au nimic de pierdut. Decat, intr-o buna zi, cel mult libertatea, daca se va dovedi in justitie, asa cum eu cred ca se va intampla, ca au incalcat flagrant legile statului pe care trebuiau sa le apere. Aceste doua personaje sinistre, instalate acolo de Monica Macovei pentru a-l proteja pe Traian Basescu, sunt un fel de mauri care si-au facut datoria. Si care vor parasi, in curand, cat se poate de legal si de constitutional, respectivele institutii. Impreuna cu lacheii lor. Dupa care vor urma adevaratele dezvaluiri. Care vor fi extrem de scandaloase.

Nu exista ceva mai grav pentru un sistem democratic decat supravegherea, cu ajutorul fortelor de represiune, a adversarilor politici si incercarea, pe aceasta cale, de a vicia procesul firesc electoral. Vointa reala a cetatenilor. Asta e bomboana pe coliva.

Sursa: CorectNews

×