x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Prodanca a dat peste cap şi poalele fotbalului

Prodanca a dat peste cap şi poalele fotbalului

de Dan Dumitrescu    |    23 Iul 2012   •   08:09

Fotbalul nostru cel glumet a comis strigarea unei noi editii de campionat. Credulii obisnuiti sa crediteze orice debut cu sansa schimbarii, cu sansa surprizelor placute au luat din nou plasa. La taraba primei etape s-au tranzactionat rezultate croite din prea multa mediocritate si doar niscaiva virtuti ale jocului.

Mai mult, magareata campionatului intern nu este cocosata doar de apasarea rudimentului sportiv. Fotbalul nostru are in plus si o irezistibila chemare de mahala. Tot mai multi impostori, saraci in capul lor, liciteaza o notorietate ieftina insinuandu-se prin structurile de conducere a unor cluburi. Ultima achizitie a mahalalei fotbalistice se cheama Ana Maria Prodan. Fata a frecventat si pana acum fotbalul. Dar a facut-o pe trasee secunde, pe trasee mai comunale.

Trasee discrete, trasee care nu ofereau cine stie ce afisaj. Instalarea Anei Maria Prodan la Universitatea Cluj reprezinta insa o cocotare in copac de toata jena. Iar caltatile care au recomandat-o pentru o asa prestatie s-au dovedit de exceptie. Impricinatei i-a fost suficient un singur meci oficial pentru a da peste cap poalele fotbalului. S-a repezit la Claudiu Niculescu, de aceasta data nepofticios, reprosandu-i acestuia insuccesul in partitura tatismului perfect.

Instalarea Anei Maria Prodan intr-o functie de conducere la Universitatea ridica mai multe semne de intrebare. Faptul ca ea ne-a fost prezentata, pe rand, ca patron, ca manager general sau ca presedinte de club accentueaza nedumerirea si conduce spre o anume concluzie. Devine tot mai clar faptul ca Ana Maria Prodan nu este cea care a cumparat drepturile de proprietate ale echipei din Cluj. Ea a fost impinsa in fata de persoane si interese care, deocamdata, raman ascunse. Iar o astfel de lucrare alimenteaza tot felul de zvonuri. Prima idee vehiculata de marginali a fost aceea ca Florian Walter conduce in continuare, din umbra, Universitatea Cluj. Ca Ana Maria Prodan nu este decat omul de interfata al fostului patron. Un alt zvon care a circulat il viza pe Gigi Becali.

Acest zvon a fost alimentat de prezenta lui Ionut Lutu, omul patronului de la Steaua, in drumurile Prodancei pe la Cluj. O astfel de de varianta avea in vedere dorinta lui Becali de a face din Universitatea echipa Satelit a Stelei. Adevarul ramane deocamdata in ceata. La lumina zilei sunt afisate doar iesirile de cratita ale Anei Maria Prodan. Iesiri cu care cei care trag sforile cu adevarat, idiferent cum s-ar numi ei, sunt de acord. Altfel ar interveni. Ar interveni stopand circul care nu poate face decat rau echipei. Dar poate ca tocmai asta este intentia papusarilor.

Managerul parat de la Universitatea Cluj ofileste relatiile caracteristice fotbalului prin apucaturi imprumutate din prestatiile mondene. El, adica ea, cea care avea obligatia teoretica de a asigura echilibrarea valorica a lotului de la Univeritatea, a acceptat doar solutii de carpire a echipei. Iar acum, cand incropeala nu da roade, se repede la antrenor. Si, cu o obraznicie caracteristica doar santului, afirma ca Niculescu nu are dreptul sa vorbeasca despre fotbal. Ca acesta, desi faptas al unei cariere remarcabile, n-ar avea competenta de a-i sta in fata intr-o disputa despre basici si crampoane. Claudiu Niculescu, pe buna dreptate, a afirmat ca fotbalul nu-i tot una cu tezaurul folcloric si cu reality show-urile in care Prodanca etaleaza chilotareli jenante. Disputa se incinge si continua. Daca managerul va avea castig de cauza ma astept ca stadionul de la Cluj sa devine platoul de filmare ale viitoarelor emisiuni cu Prodanca in rol de mondena.

×