x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Propagandiștii pro-Kovesi, legați de fake news

Propagandiștii pro-Kovesi, legați de fake news

de Dan Constantin    |    19 Iul 2019   •   16:39
Propagandiștii pro-Kovesi, legați de fake news

Le Figaro susține că postul Codruței  Kovesi, de procuror general european este ca și adjudecat pentru că o susține Franța. O înscăunare în acest post, scrie Le Figaro, este apreciată de publicația din Paris ca o umilință pentru Liviu Dragnea, aflat în închisoare. Tonul articolului, apologetic față de Kovesi, nu surprinde, Le Figaro fiind deschis cu o serie de articole dedicate meritelor extraordinare ale fostei șefe a DNA, destituite cu semnătura lui Klaus Iohannis.

 Arhiva ziarului conține 13 articole despre Kovesi, ultimul , al 14-lea,întregind „ediția de colecție”.

Semnatarul acestuia este Thierry Portes, un stâlp al redacției legate de politica de dreapta, după ce în anii 70, Figaro era marele admirator al lui Nicolae Ceaușescu. De altfel, directorul ziarului, Michel- P. Hamelet, a publicat în 1971 prima biografie în limba franceză a liderului comunist român.

Thierry Portes a fost în urmă cu câteva luni protagonistul unui scandal în jurul unui interviu luat lui Ion Iliescu. Ion Iliescu a negat vehement afirmațiile pe care i le-au atribuit ziariștii de la Le Figaro ( Portes și Cozighian).  Fostul Președinte al României a declarat după apariția articolului : „Am citit cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilație despre PSD și despre situația politică din România pe care o face Le Figaro” la care adaugă „nu cred că am în fașă un fake news ci un act de război mediatic”. Thierry  Portes se află, iată, tot pe baricade, în apărarea exponentului de frunte al statului paralel care este împinsă spre parchetul european. În campanie este angajată și redacția de la RFI, care difuza recent un fake news- retragerea din cursă a concurentului francez la șefia parchetului european.

×