x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Prostituţia, în folosul comunităţii

Prostituţia, în folosul comunităţii

de Dan Constantin    |    25 Ian 2009   •   00:00

Un suflu adie prin Poliţie. Adunarea de partid şi de stat care a consacrat instalarea celui de-al doilea ministru de Interne într-o săptămână i-a mobilizat pe anonimii actori din varianta românească a serialului “lege şi ordine” care raportează noi succese. Să notăm câteva. La Constanţa, zonă unde nimeni nu e mai presus de tandemul Mazăre-Nicuşor Constantinescu, au fost prinşi capii unei reţele de temuţi infractori.



Reţeaua era formată din 2 (doi) membri şi era specializată în furtul de indicatoare rutiere. Poliţia i-a depistat în plină acţiune, noaptea, când boschetarii – un amănunt deloc de neglijat – trăgeau fiarele după ei. Prin interogatorii profesioniste s-a reuşit să se afle intenţia infractorilor de a vinde indicatorul cu ţeava aferentă de susţinere la fier vechi.

În câteva locuri din ţară au avut loc manifestaţii stradale spontane de bucurie când s-a aflat că, în fine, ministrul Liviu Dragnea şi-a intrat în pâine. La Urziceni manifestanţii au vrut să dea năvală în sediul Poliţiei pentru a saluta pe noul şef al Internelor. Au tras focuri de pistoale, s-au jucat cu iataganele pe feţele adversarilor, iar poliţiştii îi priveau cu înţelegere, să nu le strice bucuria.

După o zi, altă manifestaţie de simpatie pentru marea schimbare a fost condusă la Slatina de Bercea Mondialu’ care este şeful interlopilor. Că Bercea Mondialu’ e finul lui Teodor Stolojan nu miră pe nimeni. A surprins însă intensitatea bucuriei în urma căreia un fost viceprimar a fost înjunghiat, iar un om de-al lui călcat cu maşina. Interlopul şi Poliţia din Slatina par să fi intrat şi ei în piesa Marea Coaliţie – stânga cu dreapta, hoţii cu vardiştii. În fine, ieri la Constanţa au avut loc lupte de stradă între două grupări rivale. S-au bătut, tot în cinstea lui Liviu Dragnea, gaşca lui Spaniolu’ cu cea a Fraţilor.

Partea optimistă a săptămânii vine de la Turnu-Severin. Aici de-a lungul timpului poliţia a tot amendat curvele, dar nici una nu plăteşte. Nuţi, spaima Dunării, este campioană cu 346 procese verbale, având de achitat 179.000 lei la bugetul local. Fata pare că a avut mai multe amenzi decât clienţi! Şeful inspecţiei fiscale spune că soluţia de recuperare a debitului ar fi ca prostituatele să presteze activităţi în folosul comunităţii. Da’ până acum, ce-au făcut? Nu e lumea mai zâmbitoare în Turnu-Severin?

×
Subiecte în articol: editorial