x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Fotbălăceala natală are propaganişti notabili

Punctul pe Ei. Fotbălăceala natală are propaganişti notabili

de Dan Dumitrescu    |    15 Iul 2013   •   10:25

Rapidiștii și-au luat din nou servici în prima ligă. Barajul de sâmbăta trecută, prin rezultatul său, a decis astfel. În condiții de normalitate, după această reexaminare restanțieră, statul de promovat și retrogradat cu care s-au ales Rapidul și Chiajna ar trebui să fie unul clar, indiscutabil. Nu se întâmplă însă astfel deoarece normalitatea nu reprezintă nicidecum un atribut al fotbălăcelii natale. Barajul, din cauza fisurilor regulamentare care l-au construit, lasă loc pe mai departe conflictelor cauzate de interpretarea pricinoasă a statutelor și regulamentelor fotbalului. Suntem performerii penibili și netratabili ai negocierilor de tarabă, negocieri care ne etichetează jenant.
   
Rapidului nu i se poate contesta prestația strict fotbalistică. A terminat campionatul trecut pe loc neretrogradabil. Iar în meciul cu Chiajna și-a reconfirmat meritul sportiv. Victoria în terenul de joc nu modifică însă cu nimic statutul financiar al clubului. Meciul insolvenței se joacă în continuare fără ca cineva să se aventureze în pronosticuri optimiste. George Copos a vândut. Plecarea sa este interpretată de sentimentalii din Giulești ca o ușurare. Dar disputa noilor patronii cu administratorul judiciar continuă. În vreo două luni vom avea posibilitatea să constatăm dacă promisiunile frumoase se vor concretiza. Fiindcă, altfel, victoria de acum a fotbaliștilor și suporterilor rapidiști va amplifica amărăciunea unui eventual faliment. Faliment care nu este dorit nici măcar de adversarii onești pe care Rapidul îi are în campionat.
   
Rezultatul barajului i-a liniștit deocamdată pe rapidiști. Dar i-a și încărcat cu responsabilități serioase impuse de statul prim-ligist. Concordia Chiajna, pe de altă parte, nu acceptă resemnarea la care este invitată de verdictul sportiv. Diminutiv Chirilă pedalează arțăgos pe varianta căștigării la TAS a ceea ce nu a reușit în terenul de joc. El susține că driblingul financiar este mult mai regulamentar în fotbal decât gâdilarea bășicii. Nici nu mă mir. Este recomandat de nereușitele care-i caracterizează cariera. Chiar dacă Concordia se consideră nedreptățită, despre această nedreptățire ar fi trebuit să discute cei care finanțează clubul și nu dresorul care ar avea cu totul alte preocupări. Știu că și Florin Prunea pedalează pe varianta salvării repetenților sportivi. Dar el este deja un administrativ al fotbalului. E ditamai președintele. Gafează prezidențial. Și sunt mulți propagandiști notabili în fotbălăceala natală. De aceea susțin împuținarea lor. De aceea cred că vreo 12 echipe ar fi suficiente în prima ligă.  

×