x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Gică Popescu a creat panică printre dragomirişti

Punctul pe Ei. Gică Popescu a creat panică printre dragomirişti

de Dan Dumitrescu    |    08 Iul 2013   •   11:11

Fotbalul insolvenței își conservă viciile cu încăpățânare. Și nu putem spera într-o schimare câtă vreme majoritarii infiltrați în sistem nu-și vor lua tălpășița. Fiindcă ei, majoritarii, n-au înclinația meseriei. Sunt antrenați doar într-un derbedeism ieftin, respiră doar mânăriile de tarabă și orice idee de curățenie i-ar sufoca. De aceea votul lor în fotbal nu vizează decât înscăunarea făcăturii gășcare, făcătură în care licitarea favorurilor nu dă nici o șansă performanței autentice. Acestea sunt condițiile conjucturale pe fondul cărora Gică Popescu și-a lansat candidatura la președinția Federației Române de Fotbal. Iar reacțiile generate de anunțul Baciului poartă amprenta realității de fapt.
   
Conferința de presă organizată săptămâna trecută de Gică Popescu a surprins opinia publică, nefiind în nici un fel anunțată de scormonitorii în exclusivități. Din acest motiv, reacțiile imediate au vizat doar componența echipei de campanie. Comentatorii evenimentului au considerat că trupa formată din Gică Hagi, Ilie Dumitrescu și Bogdan Stelea este imabatabilă, că nu se vor găsi contracandidați care să-l concureze cu șansă pe Gică Popescu. Deși partizan declarat al schimbării, al unei schimbări de fond, nu m-am lăsat sedus de această perspectivă. Am comentat în direct, la Sport Total FM, că opoziția nu va întârzia să apară. Că foarte mulți greuceni dragomiriști își vor uni forțele împotriva oricărei schimbări capabile să dea cu flit putreziților care nu se mai dau duși din fotbal. Iar confirmarea ipotezei s-a produs chiar mai repede decât mă așteptam.
   
Anunțul de retragere al lui Mircea Sandu a fost primit de Dumitru Dragomir cu maximă iritare. Și nu soarta lui Mircea Sandu îl frământa pe Dragomir. Iritarea președintelui LPF se justifica prin faptul că retragerea președintelui FRF funcționa ca o sugestie și pentru îmbătrânitului de la ligă. Or, Dumitru Dragomir consideră că mai are de luat. De aceea a reacționat el cu oligofrenisme atunci când Dukadam, total nevinovat, dar logic, pronostica o eventuală înscăunare a lui Cristian Chivu la LPF. De aceea, imediat după Dragomir, a reacționat și bunul său prieten, mult prea kilogrămosul Marian Iancu. Când un demolator certificat al fotbalului caută nod în papură lui Popescu și Hagi caricatura opoziției se desenează de la sine. Mai adăugați tușele propuse de Florin Prunea sau Constantin Iacov și n-aveți decât să râdeți după cum și cât vă este pofta.

×