x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Gigi Becali nu bate câmpii întotdeauna

Punctul pe Ei. Gigi Becali nu bate câmpii întotdeauna

de Dan Dumitrescu    |    23 Apr 2013   •   10:51

Steaua nu a avut puterea de a sta în teren pe întreaga durată a meciului cu Petrolul. La pauză Steaua s-a stins sub jetul găzarilor. Trupeții lui Reghecampf au prestat în repriza secundă sub semnul unui penibil impecabil. Și, de-ar fi fost vorba despre niște șchiopi ai campionatului, mirarea nu s-ar justifica. Dar atunci când vorbim despre echipa care a avut un parcurs european remarcabil, atunci când vorbim despre echipa care și-a subordonat autoritar campionatul, dezamăgirea are justificare temeinică. Iar când observăm că fotbaliștii Stelei prestează mai conștiincios în polemicile absurde ale iubiților conducători decât în terenul de joc, comportarea lor devine deja condamnabilă.
   
Laurențiu Reghecampf a vorbit după meci despre posesie deficitară, despre multele greșeli personale, despre faulturile prostești și despre faptul că mai e mult de lucru la capitolul mentalitate. Observațiile antrenorului mi se par corecte. Rămâne însă o întrebare. Care sunt cauzele superficialității care caracterizează ultimele evoluții ale Stelei? Or, la această întrebare Reghecampf nu mai poate răspunde cu sinceritatea cu care a caracterizat evoluția celor pe care-i antrenează. Fiindcă ar trebui să țintească înspre vecinătățile toxice cu care s-a înhăitat în conducerea echipei. Ar trebui să vorbească despre cei care creează conflictele artificiale în jurul echipei. Ar trebui să vorbească despre atragerea jucătorilor în aceste conflicte care alterează atmosfera de grup și care generează adversități artificiale față de Steaua.
   
Gigi Becali, parcă mai ridat după ultima prestație a echipei sale, este cu mult mai sincer decât Reghecampf. Deși indirecte, mesajele sale au semnificație apăsătoare. Nu ține cont de MM și de Mustață în deciziile pe care le ia. Afirmă răspicat că el a făcut și va face în continuare echipa, că are cu cine se sfătui. De asemenea, vorbind despre prestația lui Latovlevici, patronul a preluat, fără a amenința, observațiile lui Victor Pițurcă. A spus că Latovlevici a greșit cel mai mult și asta din cauza unei deconcentrări evidente.
   
Steaua are valoare. Steaua are un lot valoros. În aceste condiții sinceritățile lui Gigi Becali, care nu bate câmpii întotdeauna, au rostul lor. Steaua este obligată să presteze la valoarea lotului de care dispune.

×