x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Medicul de pe SMURD a devenit pacient

Punctul pe Ei. Medicul de pe SMURD a devenit pacient

de Dan Dumitrescu    |    21 Aug 2013   •   10:43

Dinamo traversează prefaceri istorice. Mărturisesc că, la un moment dat, am fost persecutat de o derută totală. Nu înțelegeam eu de ce cuplul, nevinovatul cuplu Dragoș Săvulescu – Dario Bonetti, era susținut cu temeinică încăpățânare printre responsabilii clubului din Ștefan cel Mare. Răbdarea are însă rostul ei. Acum, după plecarea celor doi, nedumeririle au dispărut. E clar că Dragoș Săvulescu și Dario Bonetti au avut misiunea de a-i antrena pe dinamoviști cu suferința. Misiune pe care și-au îndeplinit-o exemplar. Grație lucrării celor doi pot suporta acum dinamoviștii mai ușor șocul preluării clubului de un alt cuplu redutabil. Și vor avea de suportat. Vor avea de suportat la greu. Deoarece capacitatea domnilor Constantin Anghelache și Ionuț Negoiță de a desăvârși lucrarea începută de Săvulescu și Bonetti este girată deja de o realitate de fapt incontestabilă.
   
Gigi Mulțescu a fost alesul diriginților dinamoviști pentru postul de antrenor. Alegere derutantă în raport cu previziunile sumbre. Fiindcă Mulțescu avea pecetea antrenorului SMURD. Avea pecetea antrenorului care primea întotdeauna impulsul șutului în fund abia după ce reușea să înalțe oarecum echipele pe care le prelua. Deruta provocată de alegearea lui Muțescu a dispărut însă atunci când toată lumea avea să constate că rețeta SMURD a fost întoarsă pe dos. La Dinamo, Mulțescu, medicul de pe salvare, a devenit pacientul de pe salvare. A devenit servilul perfect, părăsit de orice reflex al meseriei. Iar această atitudine nu face decât să asigure o stabilitate în rău la echipă.
   
Derapajele lui Mulțescu au devenit evidente încă din momentul în care el a acceptat trialurile la echipă și în pragul debutului într-un nou campionat. Le-a acceptat și după, promovând ideea promovării fotbaliștilor tineri. Lucru bun în aparență. Lucrul bun a fost însă repede stricat de alte practici păguboase. Mulțescu a renunțat prea repede la jucătorii experimentați, jucători lângă care tinerii puteau intra cu mai multă încredere în joc. Iar atuncii când tinerii de certă valoare au mai greșit, Mulțescu a început să-i vânture aiurea pe posturi și să-i beștelească în piața publică. Atitudine impardonabilă pentru un antrenor cu mintea la purtător, pentru un antrenor cu experiența lui Muțescu. Astfel, haosul comportamental al antrenorului a devenit singurul element de comparație cu haosul în joc al dinamoviștilor.
   
Situația la Dinamo este mai mult decât critică. Se tot vorbește despre necesitatea unei terapii de șoc. Mă tem însă că nu are cine să prescrie această necesară terpaie de șoc. S-au strâns prea mulți pacienți la un loc. Poate vine cineva din afară.

×