x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Puntea curata, dar nava poate lua apa!

Puntea curata, dar nava poate lua apa!

24 Aug 2004   •   00:00

Dl Basescu a dat dispozitie ca bucurestenii sa spele trotuarele aferente locuintelor sau sediilor lor dupa un program marinaresco-militaresc si cu latul de gat al unor amenzi usturatoare in caz de neconformare.

Consecintele pot fi pur si simplu fatale pentru perspectivele electorale ale Aliantei PNL-PD. Domnul Stolojan ar cam trebui sa-i dea vreo cateva lectii de economie colegului sau de alianta, dl Basescu. Economia este, poate, domeniul in care se aplica cel mai articulat proverbul "Unde dai si unde crapa". Daca nu-i bine dozata, si cea mai buna masura risca sa faca mai mult rau!

Dl Basescu a dat dispozitie - si a fortat un vot al Consiliului Capitalei in acest sens - ca bucurestenii (persoane fizice si juridice) sa spele trotuarele aferente locuintelor sau sediilor lor dupa un program marinaresco-militaresc si cu latul de gat al unor amenzi usturatoare in caz de neconformare. Consecintele pot fi pur si simplu fatale pentru perspectivele electorale ale Aliantei PNL-PD.

Aceasta dispozitie nu poate sa nu fie pusa in legatura cu conditia dlui Basescu de fost comandant de nave, care, daca asa considera domnia sa, da ordin marinarilor sai sa iasa, cu mic, cu mare, sa spele puntea! Apucaturile de comandant de nava ale dlui Basescu i-au fost in general folositoare liderului pedist. Intr-o perioada de disolutie a autoritatii, de complicitate a acesteia cu infractorii, de dezordine, de lipsa si de ignorare a regulilor, dl Basescu, prezentandu-se determinat, ferm si autoritar, a castigat adepti si voturi. A fost cu atat mai agreat, chiar victimizat, pentru ca n-a cedat atunci cand a ramas singur in fata tentaculelor pedeseriste care il atacau din toate partile. Si cu aceasta a urcat pe val, a castigat Primaria Bucurestiului, iar cu contributia sa hotaratoare, Alianta PNL-PD a preluat controlul administratiei Capitalei.

Se pare insa ca aerele l-au urcat atat de sus pe catarg incat nu mai vede bine ce este de fapt pe punte. Incriminarea sa in dosarul "Flota" ii creeaza probabil simtamantul de martir politic. Dar la aceasta stare a contribuit, fara tagada, si faptul ca unii au fost gata sa-l faca reper in lupta pentru dreptate si adevar! Acest lucru scapa insa din costrangerile ratiunii. Dl Basescu nu poate fi mai mult decat e si trebuie luat asa cum este! A-l transforma pe dl Basescu intr-un reper al Romaniei anului 2004 ar fi o tragedie. Ar fi sa se dea uitarii, printre altele, versatilitatea, ambiguitatea si duplicitatea partidului al carui presedinte a ajuns pana la urma, precum si rolul aproape sinistru al dlui Basescu insusi in disfunctionalitatea si demolarea coalitiei care a gestionat Romania intre 1996 si 2000.

Oricum, reinscaunat peste bucuresteni, dl Basescu s-a vazut mai mult decat oricand comandant de nava si, ordonandu-le bucurestenilor sa spele trotuarele, a ajuns sa confunde viata politica si economica cu viata pe o nava. Si nu intamplator, apucaturile de comandant de nava i-au jucat, de data aceasta, festa! Bucurestenii, chiar cei ce l-au votat, nu sunt totusi marinarii domniei sale! Trecem peste faptul ca a-i obliga sa spele trotuarele inseamna munca fortata si aceasta este interzisa de Constitutie. A-i pune s-o faca insa cu detergent si apa de la robinet este cu mult mai grav, incalcandu-se legile nescrise ale bunului-simt gospodaresc, nemaivorbind de legile de prezervare a mediului si de protectie a apei potabile. Cum a putut insa un comandant de nava sa-si puna marinarii sa spele puntea sistematic cu apa potabila?! Acesta este un act sinucigas pentru cei de pe nava!

Prefectura pedeserista a contestat decizia dlui Basescu, adresandu-se justitiei pentru revocare. Dar din punctul de vedere al intereselor ei, guvernarea pedeserista ar trebui mai degraba sa lase lucrurile asa cum sunt pentru ca nemultumirile bucurestenilor sa aiba timp sa se acumuleze, urmand sa se verse apoi integral asupra partidului dlui Basescu si aliatilor sai. Cel care ar trebui sa se ingrijoreze insa si sa actioneze cat mai urgent pentru retragerea acestei decizii stupide si dezaxate este dl Stolojan. Nu numai pentru a nu-i mai putea spune dl Nastase ca este o marioneta a dlui Basescu, dar de fapt pentru a opri efectul nefast al masurii adoptate de dl Basescu asupra perspectivelor electorale ale Aliantei PNL-PD. Caci votul bucurestenilor conteaza mult in balanta pe tara!
×
Subiecte în articol: basescu editorial nava