x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Război la Bulbucata

Război la Bulbucata

de Dan Constantin    |    23 Iun 2007   •   00:00

Intămplările din viaţa romănului sunt mult mai interesante decăt marea bălăcăreală din politică. Iată o ştire mustind de viaţă adevărată:
"D. Marinică, 34 de ani, din comuna Bulbucata, se deplasa cu o căruţă pe DJ 411 şi a pătruns pe contrasens, determinănd trei femei care se deplasau pe MOTOSCUTERE să intre in şanţ. La faţa locului s-au deplasat soţul şi socrul uneia din victime, care i-au cerut socoteală căruţaşului. Acesta i-a lovit cu biciul şi i-a ameninţat cu o SABIE. V. Mihai, 27 de ani, a ripostat făcănd uz de un PISTOL CU GAZE ŞI BILE DE CAUCIUC, pe care il deţinea legal, şi i-a provocat căruţaşului mai multe PLĂGI PRIN IMPUŞCARE in zona abdominală şi toracică".
Ştirea difuzată de Rompres, joi după-amiază, ne lasă să privim spre o paşnică localitate, e drept cu nume care incumbă multă tensiune interioară, unde faptele se petrec ca in Gaza. Motoscutere, cai, bici, pistol, impuşcături - ce mai lipseşte pentru marea confruntare a clanurilor?
Căt de palidă este scena politică faţă de tumultul de la Bulbucata!
Scrăşnetele lui Tăriceanu şi Băsescu par mici ciupeli care nu interesează pe nimeni.
In satul războinicilor nu au ecou dezbaterile şi jocurile de culise de la Bruxelles, unde regula rădăcinii pătrate in repartizarea voturilor aruncă Europa in aer. Nici luptele intestine din presa care vrea să-l facă şi mai nepriceput pe Cioroianu nu au pătruns pănă la femeile de pe motoscutere. Ele se ştiu apărate de pistoalele care ies din toc la cea mai mică jignire sau incălcare a codului rutier. La Bulbucata nu se joacă telenovele politice: pe DJ 411 greşelile sunt sancţionate cu gloanţe.
Iată, domnilor, unde ar trebui să meargă politicienii la şcolile de vară _ la Bulbucata, unde nu se dărămă fata. Este locul de unde Cătălin Avramescu ar putea inţelege viaţa adevărată. La Bulbucata tristeţea lui mănioasă ar putea fi ascultată pe marginea şanţului de căruţaşul impuşcat care-şi linge plăgile. In fond, el are dreptate: este contra celor 11 care l-au desemnat pe Alexandru Sass ca preşedinte al TVR şi consideră votul unanim "o mărşăvie". Iată ştirea la care nici muştele doborăte de arşiţă nu reacţionează.
  Â

×
Subiecte în articol: editorial