x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Rochia cu cireşe

Rochia cu cireşe

de Roxana Roseti    |    23 Mar 2008   •   00:00

Doamna A. are un şifonier foarte interesant. E o doamnă fină, neindulgentă, nedisponibilă la scotoceala printr-un obiect de mobilier atât de intim, atât de plin cu veşminte iradiind de amintiri.

Doamna A. are un şifonier foarte interesant. E o doamnă fină, neindulgentă, nedisponibilă la scotoceala printr-un obiect de mobilier atât de intim, atât de plin cu veşminte iradiind de amintiri. Doamna te lasă să scotoceşti prin şifonier numai cu o ciudată condiţie: dacă îţi vin idei. Şi cum să nu îţi vină idei la vederea unei superbe rochii cu cireşe imprimate pe ea. O minune. Mintea te duce la Takashi Murakami, prolific artist contemporan japonez, care a adus în verile lui 2003 şi 2005 admirabilele imprimeuri cu cireşe şi flori de cireş pentru Casa Louis Vuitton. Ce trist. Ce trist că marca, cu o istorie datând din 1859, este minimalizată de mânuţele VIP-urilor pe care atârnă genţile cu literele LV. Dacă ar fi ştiut ea, regina Franţei, Eugenie, când i-a comandat tânărului Vuitton un întreg arsenal de cufere de călătorie unde se va ajunge... “Gata cu şifonierul. Cireşele nu mai sunt la modă.‘‘ Cuuum, doamnă? Cireşele nu mai sunt la modă?!? Cred că până şi Gorbaciov, care în 2007 a devenit imaginea Casei cu pricina, n-ar fi de acord cu dumneavoastră. Ce ne-am face dacă ar fi la modă siropul de arţar? Şi când te gândeşti că Murakami a pornit de la brelocuri, tricouri, jucării de pluş şi huse de celular pentru a ajunge la cireşe. Sună soţul doamnei: “Ce faci?‘‘. “Uite, dragă, sunt cu cineva care stă de o jumătate de oră cu nasul în şifonierul meu şi a făcut o obsesie pentru rochia aia a mea veche cu cireşe.‘‘ “Păi nu se mai poartă demult cireşele‘‘, o susţine şi domnul, foarte documentat.

Uite-aşa îţi vin idei: o garderobă întreagă imprimată cu cireşe, toată casa umplută cu cireşe, pentru o veşnicie încireşată şi fără modă.

×
Subiecte în articol: editorial cireşe