x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale România sau Procuroria?

România sau Procuroria?

de Lucian Avramescu    |    06 Sep 2012   •   13:30

Traiesc un cosmar. Tara mea nu mai este a romanilor, ci a procurorilor. Sigur, ati putea replica, si procurorii par a fi tot romani. Deturnarea unei profesii si unei calificari necesare in orice societate si transformarea ei in forta de opresiune, calcarea in picioare a oricarei reguli democratice ma imping la banuiala ca multi dintre acesti oameni si-au donat cetatenia, ca la o donare de sange si de suflet. Au renuntat la ea in favoarea unui individ caruia i s-au predat neconditionat. Romania – vad asta la televizor, in prima zi dupa un concediu pe care mi l-am ingaduit – s-ar putea chema foarte bine Procuroria, tara lui Basescu, ocupata, condusa, infricosata de o armata care, zice-se, e de-a noastra, recrutata dintre noi. Suntem, am ajuns, cel mai sarac popor din Europa si cu o inspaimantatoare rata de depopulare. Cand am plecat, procurorii alergau dupa tarani prin catune indepartate sa-i intrebe de ce-au votat, daca au votat, de cate ori au votat pentru plecarea lui Basescu, fiindca la mormanul de ura de care se face vrednic acest individ, nu-i exclus ca unii sa fi votat furiosi nu o data, ci de doua ori si tot nu s-au racorit. Aud ca recolta de 'fraude' ar numara vreo 800 de insi, vinovati ca l-au urat multiplu pe demis. Cam asta a fost recolta dovedita de vinovatii si la alte scrutinuri. O suta de insi sau o mie de insi nu schimba cu nimic votul masiv antibasescu, numarat la milioane, 7,4 milioane de oameni. Toata aceasta tevatura procurareasca nu va schimba cu nimic realitatea votului. Ce vor acesti actori sa demonstreze? Ce vrea de fapt Basescu. De ce nu ne demonstreaza ca Basescu ocupa ilegal Cotrocenii nu de acum, cand a pierdut referendumul, ci din 2009 cand a pierdut alegerile prezidentiale? De ce nu fac si n-au facut asta daca procurorii sunt procurori si nu o oaste aservita? Sau poate ca aceasta oaste nu e alcatuita din procurori autentici, substituirea s-a facut banditeste asa cum bunicii mei erau anchetati in anii 50 de pretinsi colonei care n-aveau scoala, n-aveau morala, n-aveau decat pofta animalica de a lovi in preoti si invatatori si in fruntasii satelor si nu erau deloc colonei, ci niste analfabeti insetati de sange? Cine sunt procurorii cu care Basescu terorizeaza Romania? Nu cumva adevaratii procurori au fost, ca intr-un film de groaza, substituiti cu clone iar procurorii acestei tari, cei adevarati, stau cu calusul in gura, in beciurile lui Basescu? Salvati procurorii! – ar putea fi un slogan.


Ultimul cuvant, ultimul nume pe care mi-as fi dorit sa-l aud revenind acasa era DNA. De fapt o abreviere, o parola care a devenit strigatul de triumf si forta al lui Basescu. Ei bine, mi-am inceput dimineata cu imagini de la DNA unde e chemat un lider al USL, al puterii adica, Dragnea. Ce putere?! Puterea e la Basescu, puterea - iata cu ce s-a intors din garaj – e la el si va fi exercitata cu si mai multa ravna. Tinte? Distrugerea USL prin activarea cartitelor, prin santaj, prin teroare. Au procurorii anilor 50 nepoti? Nu, cu certitudine, nu. Stalin in schimb are un nepot, ba chiar un fiu legitim. Numele lui e Traian Basescu, iar tara noastra, incaputa pe mana lui, a ajuns cu adevarat irespirabila.

P.S. Sper ca 'plimbarea' de la Cotroceni sa devina o plimbare de renastere a demnitatii nationale, confiscate deocamdata.

×