x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Spre Cotroceni, peste cadavre

Spre Cotroceni, peste cadavre

de Lucian Avramescu    |    08 Aug 2012   •   10:08

Cadavrele sunt ale voturilor. Sunt multe milioane de voturi ucise de insolenta, obraznicia de neinchipuit a unui singur individ. Cadavrul in dimensiunea lui intreaga, care pute urat, fara sa alarmeze nasul fin al Europei, este al democratiei. Hahaitul lui Basescu se aude din nou peste malurile Dambovitei, ca un latrat de sacal care-si delimiteaza teritoriul, iar replicile dure pe care ar trebui sa le primeasca sunt doar politicoase. "Am sa cer Curtii Constitutionale sa scurteze...', anunta demisul prin votul zdrobitor a sapte milioane si jumatate de cetateni, vot care ar fi trebuit, daca nu sa-l sperie, macar sa-l rusineze. Vreau mai iute indarat. Si va cere asta Curtii, iar trupa visiniu aliniata va executa fara cracnire, asa cum, la cererea-ordin a aceluiasi cetatean si-a dat cu bocancul deciziei de ieri in turloiul deciziei de azi. Acelasi cetatean Basescu, insurubat bleu in creierul romanilor, ameninta un chestor si a doua zi procurorii il salta. Ce sa intelegem? Ca puterea lui Basescu n-a stat niciodata in vot sau democratie (votul e doar un pretext sezonier, iar la nevoie trebuie demis, el, votul, ca fiind inutil si perimat), ca tot ce-a construit Basescu in tara care i-a fost data pe mana este un sistem politienesc care se pune in miscare, mai ales prin procurorii proprii, la cel mai mic semn. Ca nici opt milioane si nici 16 milioane de voturi pentru demitere nu-s destule, fiindca puterea lui Basescu nu atarna de votul amaratilor, ci de altceva, nevazut, un fel de abur care intra in case prin gaura cheii sau crapatura ferestrei, care sperie si paralizeaza vointe, care valorifica bani negri si converteste la supunere interese obscure.

Basescu n-a fost ales in 2009. O stie toata lumea. O stiu cel mai bine ai lui. Insolenta si obiceiul fraudei, dublate de un urias simt al smenarului de cartier care te face la buzunar si apoi cheama lumea sa te linseze ca l-ai furat, sunt tuse din portretul, de altfel liniar si previzibil, al lui Basescu.

Domnilor de la putere, fiti mai putin manierati cu acest individ care e in stare de orice, inclusiv de declansarea unui razboi civil. Prin ultima decizie, care-o calca in picioare pe penultima, Curtea Constitutionala s-a compromis. Cum sa cred ca ea ar fi Consiliul de Taina al lui Dumnezeu? In cateva zile aceste masti vor anula, n-am nici-o indoiala, votul a milioane de romani, vot MAJORITAR pentru cifra reala de votanti. Basescu joaca tontoroiul pe cadavrul democratiei. Europa nu vede, n-aude si este complice. Procedati ca el domnilor si dati-i, democratic, nedemocratic, cetateanului insolent, un sut in cur.

P.S. Procurorii care aresteaza la ordin, Zegrean care face pe ea de roba, mintind sub capacul Justitiei divine, nu-s cetateni? Ei nu pot fi, la o adica, chemati in fata legii? Pentru procurorii hoti nu exista procurori cinstiti care sa-i interogheze? Pentru niste organisme europene scarboase, care cer ceea ce la ei nu cer, cvorum de pilda - si noi chiar am depasit acel cvorum - nu exista si replici mai dure? Europo, stii cati eurosceptici si eurodusmani ai plamadit in aceste zile in tara mea?

×