x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Subordonaţii îl lucrează la interes pe Gigi Becali

Subordonaţii îl lucrează la interes pe Gigi Becali

de Dan Dumitrescu    |    27 Ian 2011   •   21:32

Norocul de scăldătoare l-a îmbel­şugat pe Gigi Becali fără a-i cere în schimb prea multă bătaie de cap. Multele milioane de euro i-au intrat în conturi aduse parcă de val. Dar norocul l-a lăsat pe Gigi la mijlocul drumului. Norocul n-a mai lucrat în favoarea lui Gigi şi atunci când acesta a fost examinat la capitolul cheltuieli, atunci când acesta s-a confruntat cu testul investiţiilor. Soarta i-a rânjit de la distanţă în astfel de situaţii, obligându-l pe Gigi să investească după propria chibzuinţă. Astfel a apărut risipa. Gigi Becali şi-a cumpărat cu bani grei aroganţele care i-au compus notorietatea. Stilul său absolut original în materie de risipă are şi explicaţii. Acest stil rezultă din povara unor frustrări bine coapte în timp. Rezultă din povara unor frustrări aduse în prezent de reflexele copilăriei neconsumate la vremea ei. Iar încercarea de a recupera întârzie­rile maturizării este extrem de costisitoare. Fiindcă preţul jucăriilor care răsfaţă astfel de restanţieri nu mai beneficiază de graţierea acordată minorilor.

Steaua reprezintă una dintre jucăriile care l-au costat enorm pe Gigi Becali. Nu cred să fie vreun alt patron sau finanţator care să fi băgat în fotbal sume egale sau cel puţin apropiate de investiţiile pe care Becali le-a făcut la Steaua. Logic ar fi fost ca topul investiţiilor să forţeze aceeaşi ierarhizare şi în topul performanţelor. Dar consecinţa indusă de logică nu s-a materializat niciodată în fapt, deoarece ea a fost sabotată tocmai de Gigi Becali. Omul gata oricând să renunţe la câştig de dragul vreunei comicării capabile să-i coloreze existenţa. Şi dacă astfel de capricii i-ar crea bucurii durabile lui Gigi Becali, orice comentariu ar fi anulat de replica privind dreptul omului de a face orice doreşte cu banul. Dar nu se întâmplă astfel.

Gigi Becali plăteşte prin tristeţi sincere şi durabile fiecare recreaţie petrecută în sincerităţi infantile. De aceea nu-l fericesc pe Gigi Becali şi, mai degrabă, îl compătimesc. De aceea nu-l condamn niciodată pe Gigi Becali fără a mă gândi că, în cele din urmă, merită şi iertare. Mai degrabă îi condamn pe cei care profită măgăreşte de naivi­tăţile lui Gigi Becali şi îi cântă în strună atunci când el o ia razna. Îi condamn pe cei care îi stau în preajmă lui Gigi Becali doar pentru a pune la cale fel de fel de tertipuri, care de care mai parşive, cu scopul clar de a-şi umfla guşa şi conturile din gene­roasa risipă a patronului. Şi îi condamn pentru că haiducia lor nu se rezumă la parazitarea lui Becali. Rapacitatea jepcarilor virusează şansele de performanţă ale echipei.

Informaţiile pretins incendiare care au condimentat presa sportivă în ultimele zile au vizat în mod deosebit Steaua. Despre Nicolae Dică, prezentat ca om al lui Mihai Stoica, s-a spus că a trecut brusc de la indolenţă la revoltă. Că nu i-ar conveni postul pe care este folosit de Marius Lăcătuş şi acest inconvenient îi provoacă spume. S-a mai spus că aceeaşi streche i-ar fi atins pe Răduţ şi Onicaş. Iar concluzia a venit de la sine. Atmosfera din vestiarul Stelei este una explozivă, Marius Lăcătuş stă pe un butoi de pulbere şi înlocuirea sa a devenit iminentă. Pasul următor pentru guţanii din presă a fost acela de a-i găsi înlocuitor lui Lăcătuş.

Cu acest prilej a fost atins Everestul imbecilităţii. A fost aruncată în înaltul prostiei varianta aducerii lui Răzvan Lucescu la Steaua, locul vacant de la naţională urmând să fie ocupat de Piţurcă. Nu dau nici o para chioară pe aceste informaţii etnobo­tanice. Ţuţării care pun botul la sursele demne de încredere şi bine informate au devenit de mult inofensivi prin decredibilizare. Dă­u­nă­toarele care merită flit se află în interiorul clubului şi în simbria lui Gigi Becali. Aceste lipitori care forţează ugerul stărilor conflictuale din club merită flit şi nicidecum îngăduinţă. Gigi Becali s-a supărat aiurea pe presă. Şi tot aiurea a ameninţat cu anumite faceri pe ea. Mai bine ar pune jetul pe nişte subordonaţi numai buni pe post de absorbant.

×
Subiecte în articol: editorial