x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale "Te iubesc. Te rog, iartă-mă"

"Te iubesc. Te rog, iartă-mă"

de Maria Timuc    |    20 Feb 2011   •   17:45

Cu această formulă un psiholog a vindecat sute de pacienţi extrem de violenţi internaţi la Spitalul de Stat din Hawai. Ihaleakala Hew Len a fost numit şef de secţie de Departamentul de Stat pentru Sănătate din Hawai. Era o unitate de siguranţă maximă în care erau internaţi pacienţii care aveau la activ crime, violuri, abuz de droguri, jafuri şi agresiuni împotriva altor oameni. Dr Hew Len a aplicat timp de trei ani "terapia Iertării" sau Ho’ponopono, fără să interacţioneze direct cu pacienţii. El avea fişele tuturor în faţă şi lucra cu fiecare pe rând. Dacă avea fişa lui John, să zicem, care făcuse o crimă odioasă, dr Len repeta neîncetat: "Te iubesc, John. Te rog, iartă-mă. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat în mine şi ţi-a creat problema aceasta. Mulţumesc"!

Rezultatele au fost spectaculoase; comportamentele violente ale bolnavilor au dispărut, făcând loc comunicării, comuniunii paşnice şi activităţilor comune a pacienţilor şi a angajaţilor. Până atunci, personalul spitalului nu rezista să lucreze acolo, căci era continuu agresat, iar pacienţii se agresau între ei de aşa natură, încât erau legaţi şi izolaţi. "Ce am făcut eu ca şef de secţie? Am aplicat practica identităţii Ho’ponopono ca metodă de căinţă, iertare şi transformare pentru tot ce se petrecea în jurul meu, pentru tot ceea ce percepusem înainte drept probleme, pentru ceea ce percepeam atunci ca o problemă şi pentru ceea ce mi s-a părut a fi problemă după ce nu am mai lucrat în secţia respectivă. Nu am făcut nici o şedinţă de consiliere cu pacienţii mei. Mi-am asumat responsabilitatea totală pentru a mă purifica de tot ce îmi cauza probleme ca şef în secţia respectivă", mărturiseşte dr Len în cartea lui Joe Vitale, "Zero Limite" (această carte este o sursă excelentă de însuşire a metodei de vindecare practicată de dr Len).

Am avut şi eu şansa minunată de a participa la un seminar al doctorului Hew Len la începutul anului trecut. Pentru că dr Len este o prezenţă rară, este şi una mult dorită în lumea întreagă; o mulţime de oameni, din nenumărate ţări ale lumii, cum ar fi Germania, Franţa, Elveţia, Danemarca, Anglia etc., au venit la acel seminar. Aş putea spune că s-a creat atunci un regal de iubire şi lumină, pentru care sunt şi acum recunoscătoare. Înainte de a-l întâlni în carne şi oase, înainte de a intra în substratul adânc al "terapiei iertării" prin nenumăratele instrumente de lucru, între care unele inaccesibile publicului larg, mă îndoiam că dr Len era real. ştiam de câţiva ani despre "terapia iertării", o aplicam adesea, dar uneori mă întrebam dacă nu era o invenţie spectaculoasă, bună să circule pe internet. Întâlnirea fizică pe care am avut-o cu dr Len mi-a spulberat îndoiala şi mi-a arătat din nou că iubirea este o putere transformatoare, iar iertarea ne duce cu paşi mari şi decisivi către iubire...

"Terapia Iertării" spune că suntem responsabili sută la sută pentru toate problemele care apar în viaţa noastră. Ea ne ajută să ajungem la punctul zero sau în acel loc din noi în care putem avea încredere deplină în Dumnezeu. Spunând "te iubesc; te rog, iartă-mă" pentru orice problemă din viaţa noastră, purificăm amintirea sau programul mental pe care-l împărtăşim cu alţi oameni şi care ne creează problemele. Dumnezeu ne iubeşte necondiţionat, dar noi nu putem înţelege, conştientiza, nici percepe intelectual iubirea aceasta, tocmai pentru că amintirile vin şi revin continuu sub forma problemelor. Problemele sunt amintiri care revin sau programe mentale, care se purifică prin iubire şi iertare, implicit prin asumarea totală a responsabilităţii. Exprimându-ne dragostea faţă de Dumnezeu, amintirile se şterg dacă acesta-i destinul lor (Dumnezeu le şterge), iar problemele dispar. Terapia iertării este, altfel spus, declaraţia noastră de dragoste pentru Dumnezeu. Când cerem iertare, acceptăm că suntem responsabili sută la sută pentru problemele noastre, deci ne recunoaştem şi libertatea de alegere sau liberul arbitru. Formula "te iubesc; te rog, iartă-mă" purifică amintirile pe care le împărtăşim cu alţi oameni şi care ne creează problemele vieţii. Atunci când purificarea se produce, funcţionăm prin inspiraţie mai mult decât prin intelect, iar asta înseamnă că nu ştim neapărat ce vom face mâine, dar ştim în fiecare moment să facem ceea ce trebuie. "Noi suntem conştienţi de zece informaţii, dar restul de zece milioane rămân inconştiente. Asta înseamnă că, de fapt, habar nu avem ce facem dacă ne bazăm doar pe informaţia conştientă", spune dr Len. Iar remediul pentru neştiinţa noastră rămâne dragostea pentru Dumnezeu, manifestată prin formula purificatoare "Te iubesc, te rog, iartă-mă"!

×