x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Teleormanizarea Arabiei Saudite

Teleormanizarea Arabiei Saudite

de Ştefan Mitroi    |    10 Dec 2012   •   15:17

Mare greșeală că Marin Preda n-a fost scos la timp din manuale! În loc să intre în politică, după ce s-a întors de la Bibisica, Traian Ungureanu ar fi trebuit să se alăture colegilor săi,  intelectualii, pentru a o da afară din cărțile de școală pe Bisisica, oaia aia nebună careia nu i-a mai ajuns iarba din Siliștea-Gumești, a pornit la păscut prin toată țara!  Un pic de solidaritate elitistă și România era scutită de teleormanizarea la care au supus-o alde Moromete și alți prăpădiți din satul lor!

Despre Zaharia Stancu, ce să mai vorbim! L-au dat afară de pe unde au putut, mai puțin din cimitirul Bellu, unde a fost îngropat, dar l-au dat afară cam târziu, răul se produsese, în sensul că procesul de teleormanizare a țării de care se făcea vinovat nu avea cum să mai fie oprit. Unde mai pui că țărănoiul de la Salcia nu s-a mulțumit doar  România, a pornit cu sorcova teleormanizării și prin străinătate. Puteți să credeți? Deși au trecut aproape 40 de ani de la moartea lui, continuă să fie ce mai publicat scriitor român peste hotare!  Ăsta da tupeu, cu mult mai mare decât tupeul lui Liviu Dragnea, autorul moral al celui mai recent fenomen de teleormanizare a țării!

Ar mai fi de înfierat, fără respectarea vreunei ordini cronologice,și vinovăția părintelui Gala Galaction, care s-a spetit să dea poate cea mai frumoasă versiune românească a Bibliei, în speranța că i se va ierta păcatul de a teleormaniza și el România, așa de moft, ca să se știe că s-a născut printre analfabeții  și desculții de acolo, din sud.

Ca și cum nu îi erau de ajuns scriitorii, oricum prea mulți și mult prea ridicați în slăvi față de statutul  lor modest de copii  de țărani, județul Teleorman  s-a gândit să-și pună în aplicare ifosele de expansiune națională și prin intermediul câtorva cântăreți. Liviu Vasilică nu mai poate fi tras la răspundere, s-a întors în țărâna din care îi sunt plămădite toate cântecele. Floarea Calotă, în schimb, ar putea fi cu ușurință pedepsită. Pentru faptul că nu-și ține cântecele acasă, lăsându-le să zBurdea libere prin țară!

Dacă tot am pomenit de Liviu Dragnea, e musai să-l amintesc și pe fostul său coleg de liceu, Marian Nazat.Tare mă tem că pune și el de-o teleormanizare a României prin felul în care scrie. Nu-i port de grijă că nu va ști să se apere de atacurile Bibisicii bolnave de gălbează. E ditamai avocatul! Ca teleormănean și mâzgălitor pe hârtie, am desigur și eu niște gânduri ascunse. Numai că România fiind déjà teleormanizată,  iar scrisul meu lipsit de curajul de a se înhăma la o astfel de corvoadă acasă, am fugit pentru câteva săptămâni la Riad, unde pregătesc un amplu proces de teleormanizare a Arabiei Saudite. Sper ca până la alegerile următoare, să nu fiu prins în flagrant de behăitorul domn Traian Ungureanu! 

×