x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Un bou se lăuda prin târg....

Un bou se lăuda prin târg....

de Marian Nazat    |    05 Apr 2012   •   10:07

…ca unelteste si drege, ca va fi viitorul presedinte al pedelistilor din Olt. “Boul' e un traseist uneperist, dat in vileag de inlocuitorul temporar al Valcovului slatinean. Care primar si-a descoperit abia acum niscaiva principii si a fugit de la locul faptei strigand “Hotii !' “Vrea sa se afirme, sa-si faca afirmatie', vorba unui minoritar tingirit din Ferentari. Deunazi, edilul demisionar n-avea mustrari de constiinta, iar preceptele morale nici ca-l piscau la armatura etica. Sefii de la “centru' nu-i dijmuiau fondurile si nu-l marginalizau in treburile dinlauntrul partidului ca azi. Cand rasculatul Darius se vede pus in situatia de a nu-si putea finaliza maretele proiecte din urbea absurdului ionescian. Asa ca “boul' ala de Toma sa-si bage mintile cap ca nu papa el sefia portocalie a Slatinei. Geaba umbla prin oras cu fel de fel de manevre, iar “sfintii' de la capitala trebuie sa stie ca “noi nu avem boi printre noi' ! Astfel si-a incheiat declaratia zoo-politica esopicul juvete, la capatul unei saptamani de pomina pentru stransura “groparului' Boc.

Pai, pe la sfarsit de martie, de revelatii metafizice fu lovita si o capetenie importanta a formatiunii de la “butoane'. Probabil de la astenia de primavara (romaneasca, nu araba, nu va mai ganditi la cai baltati pe pereti !), ca alta explicatie nu nimeresc. Ei bine, tot asteptand reinfrunzirea ideologica a democrat-liberalilor, “baronul' Frunzaverde s-a trezit dintr-odata ca vietuieste intr-un stat politienesc. Ca telefoanele ii sunt ascultate si ca ambientul pe care-l innobileaza e microfonat cu dezlegare de la Intaiul Jupan al tarii. Vasazica, daca si el, ditamai barosanul, e la cheremul unor bieti procurori, s-a dus dracu' statul de drept, tirania ne inhata ! Fiindca trezirea asta la realitate a “ayatollahului' carasean se produce tocmai cand numele sau apare in paienjenisul penal tesut in jurul afacerii “MOLDOMIN'. Si daca nici el nu s-a luptat sa-l aburce la Cotroceni pe nerecunoscatorul Basescu, apoi nimeni n-a facut-o ! Macar sa i se fi spus verde, de la obraz, ca trebuie sa lase locul activistilor recenti, cu aere de baieti oxfordati. Ehe, multi au uitat ispravile de vitejie politica ale “greilor' democrati, de parca lumea s-a nascut o data cu Voinescu si T.R. Ungureanu, niste “plescari' plini de ifose !

Luata prin surprindere de intoarcerea la vatra a fiului risipitor Piedone, duduia Nuti si-a varsat fierea pe generalii rezervistului Ontanu si a rupt logodna anuntata cu tam-tam. Toane de muiere inselata, soptesc clevetitorii, insa despartirea va lasa iarasi Bucurestiul in paragina. Caci impreunarea neconsumata inca isi propusese, chipurile, sa salveze din nou metropola damboviteana, surpata de chirurgul Oprescu. Miscarea udrista mi se pare sinucigasa si presimt ca dupa alegerile estivale trufasa Elena va fi azvarlita plebei insetate de sange. Deocamdata o maraie unul Liga, candva tovaras la Primaria Generala cu actualul vizir din Deal. Dar vizirul tace, indiferent la jocurile halucinante din propria ograda. De ce s-ar implica ?, sa-si rupa gatul fraierii, duca-se, importante sunt parlamentarele aducatoare de imunitate prezidentiala. Or, fara imunitate, ioc libertate !

Dihonia a intrat zdravan in casa din Modrogan si-o zgaltaie din temelie. Ginerele Falca il trosneste pe socrul Seculici, salubrizatorul Prigoana matura partidul de intelectualii carcotasi, Preda de pilda, ajuns europarlamentar cu sprijinul caratorilor de tomberoane, nu al patapievicilor si mihaesilor strambatori din nas. (Naivii, ce repede li s-a sters din glagore matura electorala de odinioara a candidatului Traian !) Ultima mazilire desavarseste procesul de reforma partinica declamat de aripa Macovei si Lazaroiu. Se trage din fata si din spate, fostii camarazi de arme se ciuruiesc in public, dar nu e un fleac, ca altadata, dimpotriva. Semnalul transmis organizatiilor din teritoriu este descurajator si nu cred ca dibaciul Blaga va izbandi sa intoarca de la naufragiu o barca gaurita si abandonata de “sobolanii' cu carnet de conjunctura. Mirosul infrangerii a intaratat animalele politice din oranjerie, care se sfasie la vedere, in chiotele opozitiei. O opozitie asemenea unui sarpe urias, lacom sa inghita halci intregi din partile dezertoare ale puterii, inconstienta ca astfel va plesni de indigestie. Curand, uniunea construita impotriva “dictatorului' Basescu isi va pierde obiectul urii si atunci vom fi martorii altor “revelatii'. Pesedistii vor arata cu degetul dusmaniei inspre penelisti si invers, si din USL va ramane numai amintirea vremurilor de restriste si prigoana. Am mai vizionat, din pacate, filmul acesta, e vechi si sterp, un fel de blestem al pamantului. De aceea, “bou' nu e cutare politician, boi suntem noi, marea turma a electoratului captiv si turmentat, in stare oricand sa proptim in motul divanului orice aventurier sau “jmecher'. In lipsa girului nostru, ei nu s-ar mai lauda prin targ ca sunt tari si reprezentativi, ca, deh, i-au votat... boii !

×