x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ungureanu si famiglia

Ungureanu si famiglia

de Rosca Stanescu Sorin    |    03 Apr 2012   •   10:57

Premierul nu a trantit usa PDL. Doar a incercat-o. A vrut sa vada cat rezista balamalele. Si balamalele au rezistat. Asa ca s-a intors de unde a plecat. Ieri nu erau bani pentru pomeni electorale. Nici azi nu sunt. Dar maine vor fi. De unde? Din parata afacere a cuprului. Si, astfel, primariile PDL vor fi alimentate cu bani publici.

Ca aceasta decizie de a oferi din fondul de rezerva sume de bani, sub diferite pretexte, unor primarii ale puterii contravine nu numai bunului simt, nu numai angajamentelor luate de Ungureanu, ci si statutului sau de ministru, chemat sa asigure legalitatea alegerilor, este, acum, limpede. Si va fi si mai clar peste cateva zile, cand vom vedea, concret, unde s-a dus fiecare leu.

Astazi opinia publica a aflat, cu legitim interes, ca o droaie de consilieri proveniti din lumea afacerilor se instaleaza in jurul primului-ministru. Evident, toti sunt incompatibili. Pentru ca toti au afaceri importante in derulare. Si este limpede ca nu ii vor acorda consultanta permierului impotriva acestora. Dimpotriva. Riscul de a face trafic de influenta pe langa primul-ministru este maxim. De aceea exista o serie intreaga de criterii consacrate intr-un stat de drept, in functie de care pot fi alese asemenea persoane influente pe langa seful Executivului. Si, pana la urma, de aceea exista ANI. Dar in Romania nimic nu are importanta.

In cursul acestei saptamani, conform putinelor clauze nesecrete din contractul prin care unei firme-bidon, lipsita de bani si infiintata la sfarsitul anului trecut la Toronto, i s-a concesionat 60 la suta din zacamantul strategic de cupru al Romaniei, ar urma ca Ministerul Finantelor sa primeasca 200 milioane euro. Pentru un zacamant de 20 de miliarde. Roman Copper neavand acesti bani si neavand acesti bani nici unicul ei actionar, tot din Toronto, Bayfront Capital Partners, urmeaza ca, in prealabil, in cursul acestei saptamani, undeva in lume sa se mai produca o operatie parata, despre care SIE, Doamne fereste, nu stie nimic. Si anume ca Roman Copper fie sa incheie un acord cu un mare investitor, fie sa fie pur si simplu vanduta. Si intr-un sens si in altul va fi in profit. Cum in profit se va afla, daca nu cumva si este, nasul intregii afaceri, care nu poate fi localizat in alta parte decat in cele mai inalte sfere ale Executivului sau puterii politice. Mihai Razvan Ungureanu numai daca are orbul gainii nu a inteles in ce s-a bagat.

In baza principiului vaselor comunicante, banii din aceasta afacere parata, care ar urma sa soseasca in cursul acestei saptamani la Ministerul Finantelor, vor fi, in cea mai mare parte, redirijati catre primariile PDL. Atentie, nu spre consiliile judetene, ci direct la primarii, pentru ca opinia publica sa afle mai greu cum au fost distribuiti si de ce.

Aceasta suma de bani, convenita, pana la urma, de primul-ministru cu reprezentantii coalitiei aflata la guvernare, reprezinta, poate, ultima mita oficiala pentru campania electorala inaintea localelor.

Guvernul Mihai Razvan Ungureanu a fost adus, si s-a angajat in acest sens, sa gestioneze in mod corect administratia publica centrala si sa vegheze la corectitudinea alegerilor. A inceput sa “gestioneze' si sa “vegheze'. Te umfla si rasul: in timp ce MRU isi prinde mana, ca si constiinta de altfel, in usa pe care s-a prefacut ca o tranteste iar PDL se duce de-a berbeleacul, la Cotroceni Traian Basescu viseaza sa-i dea stafeta inaltei sale functii. Demn urmas!

Sursa: CorectNews - http://www.corectnews.com/politics/ungureanu-si-famiglia

×