x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Vlădescu, Gheorghe, Dănuţ: piesă dezacordată pentru pianină mecanică

Vlădescu, Gheorghe, Dănuţ: piesă dezacordată pentru pianină mecanică

de Sebastian S. Eduard    |    14 Ian 2010   •   00:00

La Finanţe e foarte naşpa, ne asigură ministrul, dacă o personalitate de talia lui Andrei Gheorghe a căzut "muci" (ca să dăm un citat) după numai trei zile. Aşa că, exact ca în cântecelul pentru copii între 2 şi 6 ani, ăla cu elefantul, ministrul a mai chemat o vedetă: Dan Bittman.

Să ne înţelegem. Nu am nimic cu Bittman. Nu agreez stilul său muzical, dar asta este o chestiune de gust. Am şi acum, acasă, primele patru albume ale Holografului, pe vynil şi consider că hitul "Ţi-am dat un inel" suportă multiple rime, împerecheate sau nu.

Ceea ce nu suport, este faptul că nu pricep de ce un ministru are nevoie de o persoană special însărcinată (alta decât secretara) cu feed-back-ul de la populaţie.

Adică Vlădescu, Zeus, sau micile păsări-crocodili din preajma lor sunt atât de olimpieni încât trebuie să le spună cineva, din când în când, ca lui Marc Aureliu "nu uita că eşti muritor"? Trebuie cineva special pentru această funcţie? Poate că mogulii ăştia cu televiziunii au ajuns să fie atât de ticăloşi, să mintă şi să smintească gândurile populaţiei încât monseniorul ministru nu mai are încredere decât în informaţii venite direct din stradă.

"Gheorghe, plouă?"
"Şefu' la Antena a zis că plouă"
 "Nu asta te-am întrebat, Gheorghe. Ştiu că ai lucrat acolo şi nu poţi să fii obiectiv. Dănuţ?"
"Păi, şefu şi la TVR a zis că plouă..."
 "Nu te-am întrebat de ce zic ăia de la TVR. Că... (ptiu că aici imi dă cu virgulă. Radical din 7)... că... acolo... ai emisiune. Te întreb dacă afară plouă!"
"Păi la Realitatea..."
 "Nu, măi! Mă interesează dăcă plouă, nu dacă bate Vântu. Du-te direct în stradă şi vezi dacă te plouă. Dacă te plouă, înseamnă că plouă! Şi consilierii ăştia care nu se mai pricep la finanţe. De unde i-or fi luat?"

×
Subiecte în articol: editorial