x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 2007 e.n. - Batalia de la Dresda

2007 e.n. - Batalia de la Dresda

de Andy Stanescu    |    30 Oct 2007   •   00:00
2007 e.n. - Batalia de la Dresda

Sticle, pietre, petarde, bate, ba chiar grenade lacrimogene „confiscate" de la membrii fortelor de ordine, toate au facut parte din arsenalul folosit de suporterii gruparilor Dynamo Dresda, Union Berlin si Lokomotiv Leipzig, in razboiul de 2 zile ce a luat sfarsit duminica seara.

Sticle, pietre, petarde, bate, ba chiar grenade lacrimogene „confiscate" de la membrii fortelor de ordine, toate au facut parte din arsenalul folosit de suporterii gruparilor Dynamo Dresda, Union Berlin si Lokomotiv Leipzig, in razboiul de 2 zile ce a luat sfarsit duminica seara, soldat „din fericire" doar cu raniti.

In deschidere, sambata, in cadrul etapei a 15-a in Regionalliga Nord, cum oaspetii de la FC Union Berlin s-au impus la Dresda cu 1-0, circa 250 de fani (rasi in cap si tatuati corespunzator) ai gazdelor de la Dynamo Dresda i-au atacat pe inamicii berlinezi, proferand la adresa lor obisnuitele sloganuri mai mult sau mai putin rasiste. A fost nevoie de interventia celor 1.500 de politisti mobilizati la partida cu pricina, pentru ca lucrurile sa se mai linisteasca.

Nu pentru mult timp insa. Nici 24 de ore mai tarziu, in ciuda faptului ca 181 de „turbulenti" au fost arestati preventiv, prezenta altor 1.200 de politisti nu i-a putut impiedica pe suporterii formatiilor din Landesliga Sachsen, Dynamo Dresda A si Lokomotiv Leipzig, sa se incaiere in zona garii. Chiar daca gazdele s-au impus cu scorul de 2-0, 600 de „luptatori" din localitate (multi dintre ei minori) au tabarat cu arme cu tot pe cei 500 de membrii ai galeriei echipei adverse ce se pregateau sa se urce in tren. Bilantul? Sute de arestari, zeci de raniti (intre care si 4 politisti), autoturisme sifonate si magazine „redecorate". Pentru cluburile implicate in conflict se anunta sanctiuni serioase.

Cine n-are „ultrasi"...

×
Subiecte în articol: magazin