x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun A fost publicată "cea mai uimitoare imagine de înaltă rezoluţie" făcută Pământului

A fost publicată "cea mai uimitoare imagine de înaltă rezoluţie" făcută Pământului

26 Ian 2012   •   14:40
A fost publicată "cea mai uimitoare imagine de înaltă rezoluţie" făcută Pământului

NASA a publicat miercuri "cea mai uimitoare imagine de inalta rezolutie" facuta pana in prezent Pamantului intitulata "Blue Marble 2012", informeaza Huffington Post.

Imaginea compozita a fost realizata din date trimise de satelitul Suomi NPP, spre deosebire de fotografia Terrei din 1972, "Blue Marble", care a fost facuta de echipajul misiunii Apollo 17 in timp ce se indrepta spre Luna.

Satelitul a colectat datele pentru "Blue Marble 2012" in timpul mai multor treceri deasupra Terrei, pe 4 ianuarie. Suomi NPP se invarte in jurul Pamantului de 14 ori pe zi, la o altitudine de aproximativ 825 de km.

Satelitul a fost lansat pe 28 octombrie si va strange informatii pentru prognoza vremii, dar ii va ajuta si pe oamenii de stiinta sa inteleaga mai bine schimbarile climatice.

NASA a anuntat saptamana aceasta ca satelitul, cunoscut sub numele de National Polar-orbiting Operational Environmental Satellite System Preparatory Project, va fi redenumit Verner E. Suomi. Suomi a fost meteorolog la Universitatea din Wisconsin si este considerat de NASA "parintele meteorologiei prin satelit".

×
Subiecte în articol: pamant nasa imagine terra