x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun A început renovarea la Casa Albă. Noii locatari sunt aşteptaţi să îi ia locul lui Bush

A început renovarea la Casa Albă. Noii locatari sunt aşteptaţi să îi ia locul lui Bush

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Noi 2008   •   00:00
A început renovarea la Casa Albă. Noii locatari sunt aşteptaţi să îi ia locul lui Bush

Consternat de modul în care arăta Casa Albă după mandatul lui Bill Clinton, George Bush s-a decis să predea cea mai importantă locaţie din SUA în condiţii cât mai bune. Astfel, AFP notează că Laura Bush s-a apucat serios de stilizat locaţia în care viitorul preşedinte îşi va petrece următorul mandat.



În afară de rezolvarea problemelor sensibile ale SUA, viitorul preşedinte trebuie să îşi lase amprenta asupra stilului în care redecorează Casa Albă. Pentru a-i uşura munca viitorului şef al SUA, prima doamnă a Americii, Laura Bush, s-a apucat de cozmetizat clădirea. "Deja s-au înlocuit măştile de radiatoare sub coloanele din aripa estică a Casei Albe, în unele camere s-a refăcut zugrăveala, s-au înlocuit covoarele uzate", explică Sally McDonough, purtătorul de cuvânt al Laurei Bush. Până pe 20 ianuarie, momentul în care va începe noul mandat, va fi schimbat totul. Inclusiv decorul în celebrul Birou Oval.


Cu cele circa 100 de camere, clădirea în stil georgian serveşte atât ca birou, reşedinţă şi loc de primire, pentru cel mai puternic lider al lumii. De asemenea, este şi muzeu. Pentru restaurarea Casei Albe, Congresul a alocat nu mai puţin de 1,6 milioane de dolari. Indiferent că va fi vorba despre John McCain sau Barack Obama, cel care va veni la adresa 1600 Pennsylvania Avenue nu va avea de decis doar dacă va rechema în ţară militarii din Irak sau dacă va rupe tăcerea diplomatică de un sfert de secol cu Iranul.  "Nu voi uita niciodată prima mea decizie în calitate de preşedinte. "Nici nu depusesem jurămîntul, când un tip m-a sunat şi m-a întrebat : Ce culoare vreţi să aibă covorul din Biroul Oval? Am crezuit că este o glumă. Însă, acesta a continuat: Trebuie să ştiţi că preşedinţii sunt cei care aleg covorul. Atunci, am delegat. A delega este unul dintre lucrurile care se fac când trebuie luate decizii. Am rugat-o pe Laura să mă ajute să creez covorul ", îşi aminteşte actualul preşedinte american.  Biroul Oval, biroul preşedintelui din vremea lui William Howard Taft, în 1909, s-a schimbat foarte puţin. Devenit un simbol al puterii, el este acum locul în care noua familie prezidenţială începe decorarea interioară, care, timp ce patru sau opt ani, se va extinde şi poate duce de la refacerea sălii de cinema până la schimbarea instalaţiilor.

×
Subiecte în articol: lumea