DE SEZON ● Pentru a face faţă Campionatului European, fetele s-au aliat cu Pepsi Light
Acum o săptămînă presa europeană relata un fapt divers picant.
Exasperate de faptul că soţii microbişti acaparaseră televizoarele
familiei, două italience şi-au atacat partenerii, telenovela
sfîrşindu-se pentru ambele cupluri cu o noapte petrecută în arestul
poliţiei locale.
DE SEZON ● Pentru a face faţă Campionatului European, fetele s-au aliat cu Pepsi Light
Acum o săptămînă presa europeană relata un fapt divers picant. Exasperate de faptul că soţii microbişti acaparaseră televizoarele familiei, două italience şi-au atacat partenerii, telenovela sfîrşindu-se pentru ambele cupluri cu o noapte petrecută în arestul poliţiei locale.
Sîmbătă, 24 mai la ultimul meci din Divizia A – Sportul Studenţesc – FC Braşov o tînără intra pe teren ţinînd deasupra capului un banner pe care scria : "Dani, vino acasă după meci”(http://youtube.com/watch?v=zWLfJSiaIdU). Era începutul campaniei de vară pentru Pepsi Light.
"Spune cu foc, spune cu fotbal” este episodul actual al platformei de comunicare " E greu sa fii femeie” ("It’s hard to be a woman”) iniţiată de Pepsi Light la începutul acestui an. Integrată în context, Campionatul European de Fotbal, campania se adresează binecunoscutei nevoi feminine de a comunica şi de a se bucura de atenţie din partea partenerului. Pentru mai multă comunicare în cuplu cu ocazia CE, Pleon Graffiti, agenţia de PR care a gestionează campania, a făcut un site care le permite femeilor să prindă din mers şi să adapteze la nevoile proprii de comunicare lexic fotbalistic şi informaţii de ultimă oră. Cu un asemenea suport empatic, femeile consumatoare de Pepsi Light nu vor ajunge cu siguranţă la reacţii extreme de celor experimentate de către italience.
Elena Hurjui, Account Manager Graffiti BBDO, ne-a vorbit despre strategia Pepsi Light şi despre dialogul brandului cu un tip firesc de consumatoare.
- Jurnalul Naţional : Ultimele trei campanii ale Pepsi Light au fost contextualizate : în martie 2007 "make love not sugar”, în februarie 2008 (campania de Valentine’s "It’s hard to be a women”) acum campania legată de CE. De ce aceasta strategie ?
Campania de Valentine's din 2008 a prins din plin noua platformă "it's hard to be a woman". Ne-am simţit obligaţi să dezvăluim puţin din cruzimea unei realităţi care nu pare croită pentru romantism: e greu să fii femeie, chiar şi de Valentine's, cînd pentru celălalt exista atît de multe tentaţii. Am readus perspectiva optimistă odată cu "8 Martie”, cînd am constatat ca în sfîrşit "e frumos să fii femeie", chiar şi cînd minunea nu ţine mai mult de o zi.
Comunicăm contextual pentru că viaţa unei femei e o sumă de particularităţi şi de subiectivităţi, care nu pot fi tratate în tuşe groase. Fiecare detaliu merită atenţie şi vom avea grijă ca Pepsi Light să nu uite asta.
- Care sunt componentele campaniei în curs ?
- În ce constă componenta de PR ?
- Există şi un site de susţinere a moralului femeilor pe durata CE. Au devenit femeile din România sensibile la platformele de comunicare online ?
Femeile nu sunt mai mult sau mai puţin sensibile la mediul online decît bărbaţii. După cum îi spune şi numele, e doar un mediu, un mijloc. L-am ales pentru că aveam nevoie de interactivitate. Pentru că odată setată platforma, monologul nu mai era suficient, aveam nevoie de feedback. Femeile sunt sensibile la adevăruri mici, spuse bine, fie că e pe online, pe tv sau pe un colţ de şerveţel.
- Care este traficul pe site ?
- Care este obiectivul acestei campanii ?
- La ce se referă sloganul : "It’s hard to be a woman” ?
Citește pe Antena3.ro